Jan Kopečný ze ZOO zpočátku nevěděl, že bude hrát záporáka. Ocenil by, kdyby se Kamil polepšil

Jan Kopečný ze ZOO zpočátku nevěděl, že bude hrát záporáka. Ocenil by, kdyby se Kamil polepšil
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mnozí fanoušci seriálu ZOO zřejmě nemohou Janu Kopečnému přijít na jméno. Je tomu tak jenom proto, že se zhostil úlohy všemi nenáviděného Kamila Ovčíka, bývalého přítele Viky, který podvádí, lže, oblbuje krásné holky a prahne po penězích. Sám Jan takový vůbec není, divákům to ale vysvětlí jen stěží.

Cítí se být hlavně zpěvákem

Zpěvák Jan Kopečný, jenž se dostal do povědomí diváků coby účastník show Tvoje tvář má známý hlas, účinkuje hlavně v muzikálech a koncertuje se svou kapelou Botox. Kromě toho také hraje zápornou postavu Kamila Ovčíka v primáckém seriálu ZOO. Jak se mu coby neherci v takové roli daří a jakým způsobem se vypořádává s ne vždy milou kritikou? O tom se před časem rozpovídal v pořadu Alexandry Mynářové Alex a host.

 „Já se cítím být nejvíce zpěvákem, a právě třeba v seriálu, ve kterém hraju, mám pocit, že hraní je disciplína, v níž si nejsem stoprocentně jistý… Herectví musí vycházet z podstaty člověka, a podle mě nejlepší herec je ten, který je nejpřirozenější. Zrovna tady hraju opravdu záporáka a ve většině situací, které hraju, tak se s tím opravdu neztotožňuju.“

Aby také ne, když v seriálu ZOO Jan Kopečný ztvárňuje tak nesympatickou a arogantní postavu, jakou je sukničkář Kamil. Ten má v hlavě jenom krásné ženy a peníze. Nezdráhá se uchýlit ke lžím a intrikám, aby získal obojí. Poznali jsme ho jako bývalého partnera hlavní hrdinky Viktorie Janečkové (Eva Burešová), jíž od začátku působil jen samé potíže a dělal jí naschvály.

Doufá, že se Kamil změní k lepšímu

Diváci samozřejmě ne vždy ochotně rozlišují herce od seriálové role. Když Jan Kopečný nabídku hrát v ZOO přijímal, říkal si, že někdo určitě půjde a objede mu klíčem auto, a to jen proto, aby tak dal najevo roztrpčení. „To se naštěstí nestalo, ale na začátku jsem všem vysvětloval, že to je scénář, že já takový opravdu nejsem. Pak jsem na to rezignoval.“ Když byl totiž jednou v nákupním středisku u kasy, pokladní se na něj dívala nevraživě. Nechápal, co udělal špatně, dokud mu nevpálila: „Prosím vás, buďte na tu Viky hodnej, na to se nedá koukat.“

Omluvil se jí a slíbil, že to zkusí zlepšit. Ale co může jako herec dělat, když má roli nějak napsanou? Můžeme samozřejmě doufat, že Kamil projde zázračnou proměnou osobnosti, jako se to stalo např. s Luborem Brázdou (Pavel Nečas). Ten kdysi sice býval prvotřídním prevítem, ale nyní ochotně pomáhá ředitelce Roklové (Veronika Freimanová) zajistit hladký chod a prosperitu zoologické zahrady.

Denisa Pfauserová hraje v ZOO jednu z mnoha Kamilových přítelkyň.
Denisa Pfauserová hraje v ZOO jednu z mnoha Kamilových přítelkyň. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

„Byl bych rád, kdyby se moje postava v budoucnu změnila, ale zatím to tak nevypadá,“ uznal sám Jan Kopečný. Původně přitom ani on neměl tušení, že v ZOO ztvární tak nepříjemného padoucha. „Když mi produkce zavolala, že jsem roli dostal, bez váhání jsem ji přijal. Měl jsem radost, že budu v seriálu s Evou Burešovou. To jsem ještě nevěděl, že se jedná o roli záporáka,“ vysvětlil v jednom z dřívějších rozhovorů.

Z úspěchu v castingu byl pochopitelně nadšený, ale jeho potěšení se rychle změnilo v obavy, že mu diváci dají co proto. Zároveň by ocenil více příležitostí k natáčení mezi zvířaty. „Většinou jsem v interiéru, kde si jich moc neužiju,“ dodal posmutněle.