ZOO: Nechá si Haďák vyplatit pojistku, aby pomohl dědečkovi?

ZOO: Nechá si Haďák vyplatit pojistku, aby pomohl dědečkovi?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak je to s vyplácením pojistky po smrti Adamových rodičů? Proč Adam odmítá ustoupit nezodpovědné úřednici a co by ho nakonec mohlo přesvědčit nechat si pojistku vyplatit? 

Adamovi rodiče tragicky zemřeli při havárii v pralese. Po jejich smrti Adamovi náleží vysoká finanční částka z jejich životní pojistky. Jenže je tady několik dost podstatných ALE. Jeho rodiče totiž kvůli chybě úřednice doposud nebyli oficiálně prohlášení za mrtvé, a tak nemůže být Adamovi pojistka proplacena. To by Adamovi až tak nevadilo, ale vzhledem k tomu, že jeho rodiče neprohlásili za mrtvé, nemohly být jejich těla převezena do Čech a museli být pohřbeni v pralese. A to je skutečnost, kterou Adam odmítá oné nezodpovědné úředníci odpustit.

Ta se však nehodlá vzdát a ze strachu, že se její neschopnost odhalí, tlačí na Adama, aby podepsal list, kde potvrdí, že k žádnému pochybení z její strany nedošlo. Úřednice by měla klid na duši, Adamovi rodiče by byli prohlášeni za mrtvé a byla by mu vyplacena tučná pojistka. Vypadá to, že by mohli být všichni spokojeni, jenže to by se to nesmělo týkat zrovna Adama Hrušky. Tento zatvrzelý chlapík totiž jen tak někomu nedopouští, zvlášť když je právo na jeho straně. A když už o nic jiného, tak jde o princip.

Za chybu by měl následovat trest. Ne, že se vše zamete pod koberec a ona úřednice pak může směle a beztrestně chybovat dál. Jenže na druhou stranu, stojí principy za 5 milionů korun? Adamovi zřejmě ano! A to ho svým způsobem šlechtí. Jsou ale situace, kdy musí jít jisté zásady stranou a jednou z nich je bez pochyby pomoc blízkým.

Dokáže Adamovu zatvrzelost ohledně vyplacení pojistky ovlivnit životní situace jeho dědečka Josefa Hrušky? Co se mu stane, že bude potřebovat takový vysoký obnos peněz? Překousne nakonec kvůli němu Adam svoji hrdost a podepíše úředníci papír o její nevině? To vše brzy v seriálu ZOO

Zdroj článku: