ZOO: Tez má dvojnici! Nebo snad Franta přichází o rozum?

ZOO: Tez má dvojnici! Nebo snad Franta přichází o rozum?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Izy a Tez se rozhodly řešit svůj plán na oloupení Alberta uprostřed zoologické zahrady. To byla chyba, protože je načapal Franta Kolman, který teď pochybuje o vlastním psychickém zdraví. Měl halucinace, anebo skutečně spatřil dvě Terezy?

Viky nevěřila, že Tez má dvojče

Viky nedávno prozradila Tez, že si pár lidí myslí, že má dvojče jménem Alex. Její mladší sestra reagovala s úsměvem a prohlášením, že ona dvojče opravdu má. Viky jí tehdy nevěřila, ba dokonce sestře doporučila, aby si podobné pohádky nevymýšlela. Ale pak se ve dveřích jejich bytu objevila dotyčná sestřička Izy a spolu s ní vykutálený podfukář Charlie. Oba se vytasili s riskantním plánem, jak vytáhnout peníze z arogantního Alberta Poláka a jeho bohatého otce Jindřicha. Zavánělo to pořádným průšvihem, a tak Tez musela uznat, že bude lepší, když se o existenci dvojčete nikdo nedozví – hlavně Viky ne!

Franta viděl Terezku dvakrát! Přeskočilo mu?

Jenomže člověk míní a pánbůh mění, pravda? Plán na přelstění a okradení Alberta bohužel vyžadoval četné oběti. Izy se musela překonat a vyrazit sbírat informace do zoo spolu s Tez. Zároveň však nesměly dopustit, aby je spolu někdo zahlédl, a tak se každá musela zaměřit na jinou stranu zahrady. To nebylo jednoduché zejména proto, že Tez si v zoo odpykává trest, který schytala i za sestru.

Musí vykonávat veřejně prospěšné práce, což tedy znamená, že si nemůže jen tak pobíhat, kde se jí zlíbí. Během porady s Izy ji naneštěstí načapá Franta Kolman, který zrovna projíždí kolem ve svém vozítku. Než se stačí vzpamatovat, Izy pohotově zmizí. Přesto má Franta neodbytný pocit, že Terezu viděl dvakrát a že se asi musel zbláznit – láskou do ní! Jaká škoda, že nezávislá dívka jeho city neopětuje…

Takhle Franta viděl dvě Terezy vedle sebe. Zdroj: FTV Prima

Franta se s podivným zážitkem svěří kolegům, kteří jsou na jeho zveličené báchorky zvyklí, a tak mu samozřejmě nevěří ani nos mezi očima. Ostatně, Franta sám si není jistý, čemu má věřit. Možná začal trpět halucinacemi, možná se mu jen zdálo, že před sebou vidí dvě Terezy. Ale co když ne? Co když je za tím skutečné dvojče? Průvodce Kolman s duší dobrodruha je každopádně odhodlán zjistit pravdu.

Franta má bujnou fantazii, ale tentokrát se neplete! Zdroj: FTV Prima

Na té holce něco nesedí, myslí si Adam

Franta přitom není jediný, kdo si všímá, že kolem Tez se děje cosi zvláštního. Adam měl také dojem, že se dívka chová rozporuplně, jako by v ní zápasily o nadvládu dvě různé osobnosti. Netušil však, že se ve skutečnosti setkal s Izy. Ta se ve snaze uniknout slídivému oku Kolmana vytratila směrem k výběhu nosorožců a ve chvíli nepozornosti prolezla bránou dovnitř. Teprve pak si všimla, že přímo na ni kouká nepřátelsky naladěný nosorožec.

Naštěstí byla nablízku Anička, která na sebe přitáhla pozornost zvířete a Izy mohla bezpečně zacouvat zpátky mimo výběh. Po tomto zážitku nicméně usoudí, že už má zoologické zahrady po krk. K její spokojenosti přijde Tez s novým plánem na získání Albertova zájmu. Obalamutí ho tvrzením, že je kurátorka ze slavné galerie. Díky důkazům, které obstarají Izy a Charlie, spolkne Albert návnadu jako malinu. Teď jen doufat, že Franta a jeho pátrání po dvojnicích všechno nezkazí…

Zdroj článku:
  • Autorský text