ZOO: Danuše nehodlá Markétino lhaní tolerovat, ale přesvědčí Petra?

ZOO: Danuše nehodlá Markétino lhaní tolerovat, ale přesvědčí Petra?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jeden z nejnovějších dílů seriálu ZOO přinese Markétinu neúnavnou snahu znovu získat Petrovo srdce. On její falešnou hru na dobračku prohlédnout nedokáže, ale Danuše si umíní otevřít mu oči za každou cenu. Podaří se jí to?

Markéta je prý na lovu

Pod záminkou, že hledá ztracený spis s materiály pro důležitého klienta, se Markéta vnutí do Petrova bytu. Jako omluvu za vyrušení přináší čerstvé pečivo k snídani. Petr ji přivítá s obvyklou zdvořilostí, ale je tu i Danuše, z níž přímo čiší odměřenost a nepřátelství. Podle ní je naprosto jasné, že žádný spis neexistuje. Jakmile ho vychytralá právnička odejde hledat do pracovny, Danuše se pokusí Petra varovat, že to dělá jen proto, aby s ním mohla vrkat.

Jestli si chlapec nedá pozor, může zanedlouho viset nad jejím krbem jako trofej. Když Markéta přece jen vyjde z pracovny s pohřešovaným spisem a spokojeně opustí byt, Danuše nadále stojí za svým. Ty papíry mohla Markétka klidně pronést pod trikem nebo v kabelce. Naivní Petr tomu však nevěří. Chápe, že máma nemá Markétu ráda, ale tohle už trochu přehání, ne?

Díkybohu! Synáček prozřel

Advokátka, která si tak šikovně hraje na dobrou vílu, pak přinese Petrovým dětem drahé hračky, údajně objednané ještě před svatbou. Danuše v tom samozřejmě vidí jen další pokus, jak si koupit děti i Petra. Znovu se mu snaží vtlouct do hlavy, že správný soudce by měl takovou faleš prohlédnout, ale je to jako mluvit do dubu. Nebohá paní Křížová už neví, čím by ho přivedla k rozumu. Naštěstí se Markéta prozradí sama, když začne hrubě a nevybíravě jednat s Ilonou, aniž by tušila, že Petr stojí na chodbě a všechno slyší. Teprve to ho konečně přinutí otevřít oči a uvědomit si, jaká je Markéta doopravdy.

Prozrazení jedné lži, začátek nové

Další výrazné vrásky Danuši přidělává Viky a její nekonečné lži. Místo toho, aby Petrovi pověděla pravdu o neexistující Alex, raději se zapletla do nového podvodu – začala tvrdit, že chodí s Markem z baru. Ach, kdo má v tomhle blázinci vydržet? Snad by pro Danuši bylo vůbec nejlepší odjet někam na dovolenou a odpočinout si od té nenapravitelné mládeže.

Zdroj článku:
  • Autorský text