Drbárna ze ZOO: Marek je opravdový ňouma a Tereza neví, zda někdy pochopí její city

Drbárna ze ZOO: Marek je opravdový ňouma a Tereza neví, zda někdy pochopí její city
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marek je jednou z nejsympatičtějších postav seriálu. Kdo by nechtěl tak dobrého kamaráda, chápající vrbu, která je vždy po ruce, a také pohodového bratra, jenž v minulosti Vojtovi dokázal často podat pomocnou ruku. Marek byl i nejlepším přítelem Viky, a to mu trochu zkomplikovalo jeho citový život.

Dlouhou dobu musel ukrývat své city před Viky, která měla v hlavě stále jen Petra. Tak si ani nevšimla, že má vedle sebe člověka, který je v jejím životě „nad rámec obyčejného přátelství”. Zatímco Marek si tajně o Viky snil, ona ho vždy brala jen jako přítele. Proto se pohledný barista musel přizpůsobit – své city k ní schoval za přátelství. Viky měla tak vždy po ruce ochotného přítele, který pokaždé, jen aby jí mohl pomoci, dokázal svůj život hodit stranou.

To nakonec mělo skončit jejím odjezdem do Bruselu, kde měla najít, po boku vysněného muže, konečně poklidný domov. Marek tak, alespoň v ten okamžik, v sobě kapitolu velké lásky k Viky uzavřel a začal se porozhlížet po světě. Ke svému překvapení zjistil, že má ve své blízkosti Terezu. Bylo mu s ní dobře a všechno vypadalo, že je nová láska na spadnutí. 

Jak plynul čas, Marek s Vojtou odhalili, že Tereza má dvojče a Izy našla zalíbení ve Vojtovi. Přestože vztah Izy a Vojty měl trošku „pozdější start”, nakonec se Izy zamilovala.  

Jenže pravidelné telefonáty z Bruselu od Viky Marka utvrdily v tom, že je Viky ve vysněném vztahu nešťastná, cítí se opuštěná a Petra skoro doma nevidí. Dokonce jí jen tak mezi řečí navrhl, že by se mohla vrátit domů, protože by kolem sebe tak měla opět přátele a netrávila by dny jen kojením a vzdycháním. 

Viky začala o návratu opravdu uvažovat, což Marka trošku vyděsilo. Zároveň jej to ale utvrdilo v tom, že Vikyna velká láska k Petrovi je pryč. Někde uvnitř se mu tak rozsvítila malá lampička naděje, že by snad mohl mít u Viky šanci. On je přece spolehlivý a o Viky by náležitě pečoval. Zná ji dobře jako nikdo jiný. 

A právě tyto myšlenky stojí za ochlazením jeho vztahu s Terezou. Mladá žena je z toho trochu zmatená, protože byla přesvědčená, že Marek vysílal ty správné signály, a měla dojem, že je jim spolu dobře. V určitý okamžik se jí však začal vzdalovat, a to dospělo až do absurdního stádia, že se jí začal vyhýbat a skoro se s ní bál být sám. 

Nepomohlo ani dohazování ze strany Vojty a Izy, kteří se rozhodli nějakým způsobem dvojici sblížit. Marek každou jejich snahu bojkotoval.  

Teprve potom, kdy z telefonátu s Viky pochopil, že je zrovna s Petrem spokojená, začal přemýšlet, co se to vlastně v Bruselu děje a jestli stížnosti Viky pochopil správně. Kupodivu se rozhodl vzít Tez do kina, ale jak dlouho mu to vydrží, než se zase ozve smutná Viky, nejspíš neví ani on sám. Je tak zmatený, že ani neumí Vojtovi vysvětlit, jestli se do Viky náhodou nezamiloval. 

Po stejné stopě pátrá i Tereza, a proto se ptá na jejich vztah Sid. Ta ji však ujišťuje, že Viky brala vždy Marka jen jako kamaráda a že z její strany rozhodně o nic jiného nejde.  

Neplánovaný návrat Viky asi Marka opět nabudí a bude ji zachraňovat, takže Tereza asi moc dobré vyhlídky na zamilované jaro nemá. 

Malá vzpomínka

Zdroj článku:
  • autorský článek