ZOO: Berenika Suchánková v roli Petry dostává do seriálu rodinnou posilu. Jako nezbedný Ruda přichází Michal Suchánek

ZOO: Berenika Suchánková v roli Petry dostává do seriálu rodinnou posilu. Jako nezbedný Ruda přichází Michal Suchánek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ruda nemá v očích Anežky a Elišky nejlepší pověst. Jako Anežčin manžel jí před mnoha lety utekl s holkou od cirkusu a dlouhé roky nejevil žádný zájem ani o dceru. Když se občas objevil, byl z toho jen malér a většinou šlo hlavně o peníze.

Ruda (Michal Suchánek), který kolem sebe šíří neuvěřitelné historky, se jednoho dne objevuje v zoo a není zrovna vítaný. Anežka tuší, že to není rodinná návštěva a její vykutálený bývalý manžel bude něco chtít. Eliška má úplně jiné starosti a hlavu plnou Roberta. Když vidí otce, jeho zájem o vnoučata mu nevěří. Nikdy se nezajímal ani o ni, tak proč by mu najednou měli chybět její kluci?

Postarší dobrodruh však tvrdí, že je polepšený, chtěl by se s rodinou udobřit a jeho návštěva není zištná. Údajně se mu daří dobře a dotáhl to až na ředitele cirkusu. Anežka se však má na pozoru, už se mnohokrát zklamala. A navíc má teď úplně jiné starosti než poslouchat vymyšlené historky cirkusáka.

Albertovi ředitelování přerůstá přes hlavu

Albert bezúspěšně hledá místo pro mladého žirafího samce, který musí pryč ze stáda, kde dělá problémy. Jenže nikde není žádná zoologická zahrada, která by měla o samce zájem. Albert je tak zatlačený do kouta, protože na doporučení Hrušky uvažuje o utracení zvířete. A to bude muset udělat Anežka. Jenže podobné akce bývají velice nelibě přijímány veřejností a Albert dostal od starosty zákaz usmrcení zvířete

Eliška, Anežka a Petra, zdroj: FTV Prima

Jenže neoblíbený ředitel zoo nemá moc na výběr. Žirafa je zvyklá žít jako stádové zvíře a mladého samce nelze dlouho držet samotného. Zatím situace směřuje k tomu, že k usmrcení dojde tajně, aby se to nedostalo za zdi zahrady a maso bude využito ke krmení šelem. Jenže i tak je nebezpečí, že se to dostane ven.

Albert se hlavně potýká s tím, že je to první vážný problém od jeho nástupu do ředitelské funkce a on ho neumí vyřešit lépe. Je mu předhazováno, že Marie Roklová by našla lepší řešení.

O problémech se zvířetem se však dozvěděl cirkusák Ruda a vypadá to, že si návštěvu načasoval v pravý čas. Peníze asi z bývalé manželky nevytáhne, ale mohl by možná výhodně odkoupit žirafu, a to by mu rozhodně pomohlo k vylepšení špatné pověsti. Zachrání přece nebohého samečka před jistou smrti! To už by mohlo Anežku přesvědčit, že se změnil.

Zdroje článku: