V ZOO se objeví postava z Adamovy minulosti a zatočí s jeho vztahem s Aničkou

V ZOO se objeví postava z Adamovy minulosti a zatočí s jeho vztahem s Aničkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je Adam „Haďák“ Hruška skutečně tím, za koho se vydává, nebo za sebou skrývá minulost, kterou by nejraději vymazal ze své paměti a z existence, jen aby neohrozil vztah, který má nyní s Aničkou „Sid“ Novotnou?

Adam Hruška se v průběhu první i druhé řady ZOO ukázal jako skutečný hrdina. Nejenže se snažil na vlastní pěst odhalit řadu zločinů a nekalostí, které se v zoologické zahradě objevily, ale zasloužil se také výraznou měrou na záchraně Sid z náručí únosců, kteří se ji chystali pravděpodobně zabít.

Je však Haďák opravdu mužem, který překypuje pouze pozitivními charakterovými vlastnostmi, nebo se mu zkrátka jen daří všechny stinné stránky své duše dobře skrýt?

Tuto otázku se pokusí rozlousknout Albert Polák, nově jmenovaný zástupce zřizovatele seriálové zoologické zahrady. Ten totiž přijme nabídku Sidonie Novotné, Aniččiny babičky, která touží po odhalení takovýchto případných tajemství, které Adam může mít.

Albert za celou situací nevidí pouze příležitost se obohatit a stoupnout v očích majitelky sklářského impéria, ale také možnou cestu zpět k Aničce, která ho v minulosti pustila k vodě. Rozhodne se tedy pátrat v Adamově minulosti.

S hledáním mu pak pomáhá asistentka Monika, kterou napadne, že by se mohl pokusit vyzpovídat některého z Adamových bývalých kolegů z armády, kteří by o něm mohli leccos vyzradit. Volba padne na aktivistu Kudrnu, který v první řadě ZOO maloval na zvířata v zoologické zahradě ve snaze upozornit na globální problémy.

David Gránský alias Albert, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Albert si jej tedy pozve do zoo na zdánlivě nezávazný rozhovor, který zaobalí do snahy uspořádat Adamovi oslavu k výročí jeho práce v zoo. Kudrna nakonec souhlasí a začne vyprávět o známých, které by Polák mohl na akci pozvat.

Mezi jednotlivými jmény pak zmíní i ženu, kterou Haďák při jedné z misí v Afghánistánu zachránil před smrtí a která momentálně žije v Evropě i se svým dítětem. Tehdy navíc mezi vojáky kolovaly teorie, že dítě je právě Adamovo.

Tato zpráva působí jako voda na Albertův mlýn. Rozhodne se u Kudrny získat kontakt na tuto tajemnou ženu. Bohužel mu však plán úplně nevyjde dle jeho představ. Kudrna ji totiž kontaktuje nejprve sám a zjistí, že nejenže dítě není Adamovo, ale že Haďák žádné výročí práce v zoo neslaví.

Albertovi pak předvede názornou ukázku toho, co se stane, bude-li se dále vrtat v minulosti Kudrnových kolegů z armády. Ten je tak poražen a musí pro jeho snahu rozdělit Adama a Anču najít jiný plán.

Haďákova čest tak zůstává ubráněna v další snaze jej pošpinit. Přestože se někdy projevuje jako tajuplný muž, jehož minulost skutečně může skrývat nejrůznější temné příběhy, se kterými se očividně nemá důvod svěřovat, neznamená to nutně, že by kvůli tomu byl špatný člověk.

A jak se zdá, Anička skrz jeho necitlivou slupku vidí až do jeho srdce, které je čisté a bije nyní jen pro ni. Jejich láska tak může díky překonání další překážky dále pokračovat a vzkvétat.

Zdroj článku:
  • autorský text