Známí herci, kteří jsou vegani většinu jejich života. O kom z nich jste to nevěděli?

Známí herci, kteří jsou vegani většinu jejich života. O kom z nich jste to nevěděli?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stále více lidí se zamýšlí nad ochranou zvířat a planety. Proto se vegetariánství a veganství stává pořád více rozšířenějším. Pokud hledáte inspiraci, kdo známý se již stal veganem stačí se podívat jen do Hollywoodu a jen tam už najdete několik vašich oblíbenců.

Mayim Bialik

Mayim byla sice dětskou hvězdou, nyní ji ale všichni známe hlavně jako Amy z Teorie velkého třesku. V reálném životě se ale nevěnuje se jen herectví, má diplom z neurovědy, je veganskou aktivistkou a dokonce spisovatelkou. Je vdaná a má dvě děti, které již od mala učí k veganství.

Joaquin Phoenix

Známý herec Joaquin Phoenix, představitel role Jokera, je veganem již od svých 3 let. Celá jeho rodina se rozhodla pro veganskou stravu, a tak na ní vyrůstal celé dětství. Nyní je kromě herce i aktivistou, účastní se protestů a snaží se své fanoušky přesvědčit o tom, že změna jídelníčku opravdu může zachránit planetu.

Benedict Cumberbatch 

Hvězda ve světě Avengers je superhrdinou i v realitě. Alespoň pro zvířata a planetu. Dlouho se to o tom nevědělo, ale veganem je už 20 let. Organizací za práva zvířat PETA byl v roce 2018 označen za jednoho z Nejkrásnějších veganských celebrit.

Sadie Sink

Tato osmnáctiletá herečka, která se stala hvězdou oblíbeného Netflix seriálu Stranger Things, už je pár let vegankou. Rozhodla se pro to hlavně, aby chránila zvířata a životní prostředí. Za otevření očí k veganství vděčí především herci Woodymu Harrelsonovi, se kterým spolu v roce 2017 pracovali na filmu Skleněný zámek.

Natalie Portman

Filmová hvězda Natalie Portman byla dlouholetou vegetariánkou a v roce 2009 přešla k veganství, hlavně díky knize Safrana Foera. Během těhotenství veganství sice na chvíli nechala, ale nyní k němu vychovává i své děti.

Woody Harrelson

Herci Woodymu Harrelsonovi, kterého můžete znát z oblíbené filmové série Hunger Games, patří velký obdiv. Nejen, že je přes 10 let veganem, ale také se snaží jeho postoj a názory předat co nejvíce lidem. A zatím se mu to také daří. Byl součástí krátkého dokumentu Paula McCartneyho o dopadu živočišné stravy na naše klima a vydal několik vlastních kuchařek.