Zločin v ZOO: Jak Roklová podpoří manžela při vydání detektivky?

Zločin v ZOO: Jak Roklová podpoří manžela při vydání detektivky?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karel Rokl napsal skvělou detektivku. V minulosti už ho ale nakladatelé odmítli tolikrát, že se bojí znovu spálit. Vydání jeho románu tak vezme do rukou Marie a na pomoc si zavolá Marka. Nejdůležitější roli však nakonec sehraje Adélka.

Karel chce být spisovatel, ale nevěří si

Jednou z největších vášní Karla Rokla je psaní detektivek. Jeho nejnovější dílo, Zločin v ZOO, se právě dostalo do rukou první zkušební čtenářce – manželce Marii. Ta považuje rukopis za Karlovu dosud nejlepší knihu a neříká to jen proto, že by ho měla podporovat už z principu. Příběh jí připadá skutečně poutavý, napínavý, a hlavně dobře napsaný. Karel má ale k přehnané chvále skeptický přístup.

Nakladatelé ho v minulosti několikrát odmítli s tím, že sice má talent, avšak na knihu to ještě není. A tak se nehrne ani do pokusů vydat tu nejnovější. Odloží výtisk do archivu k ostatním, čímž to pro něj hasne, jenže Marie, přesvědčená o kvalitách textu, se nemíní vzdát.

Karel rokl (Ondřej Pavelka) spisovatelem, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Marek kontaktuje svého známého nakladatele

Koneckonců, Karel Marii vždycky podpořil, když to potřebovala. Teď je řada na ní. Ředitelka ZOO proto povolá do akce Marka a požádá ho, aby tátův rukopis odnesl svému známému. Syn se očividně zdráhá, a tak mu máma doporučí, ať si detektivku nejdřív přečte sám. Dokonce i Vojta mu ji začne vychvalovat. Marek tedy ustoupí a dospěje k názoru, že příběh by za vydání opravdu stál. Sejde se s kamarádem nakladatelem, podle kterého rukopisy začínajících autorů představují příliš velký risk za malý zisk. Leda že by se na nákladech podílel sponzor…

Je třeba sehnat sponzora! S čím přijde Adélka?

Adélka se nabídne, že sežene firmu, která by vydání knihy zaplatila třeba za reklamu. Ta holka je učiněný poklad, poněvadž to stihne obdivuhodně rychle. Skoro už začínalo hrozit, že polovinu ohromné částky bude muset zaplatit sama Marie a na druhou půlku si Marek vezme půjčku. Ochotný sponzor k radosti všech utáhne celou sumu, a tak si zachránkyně Adélka vyslouží Markovu vděčnost i pozvání na večeři. Teď už jen doufat, že až se o rodinné akci dozví sám autor budoucího bestselleru, přijme to s nadšením.

Zdroj článku:
  • Autorský text