Zlo s lidskou tváří: Skutečný příběh sériového vraha s diplomem z psychologie, Teda Bundyho

Zlo s lidskou tváří: Skutečný příběh sériového vraha s diplomem z psychologie, Teda Bundyho
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zlo s lidskou tváří je příběh nejznámějšího amerického sériového vraha, který má na svědomí mnoho pohřešovaných mladých žen a dívek. Pohledný a přitažlivý Ted Bundy, kterého ve filmu ztvárnil Zac Efron, spáchal minimálně 30 brutálních vražd, za něž byl následně odsouzen k trestu smrti.

Dokonce i 40 let poté, co se Amerika zvládla vzpamatovat z jeho hrůzných činů, je pro mnohé jeho příběh fascinující.

V originále Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, jehož režisérem je Joe Berlinger, poukazuje na život Teda Bundyho, avšak pokud byste čekali příběh plný vražd a násilí, jste na omylu. Film pojednává sice o životě krutého sériového vraha, ale zaměřuje se na jeho volný čas, kdy zrovna nelákal pod záminkou zranění ženy ke svému autu, kde je omráčil, aby je mohl následně mučit a znásilňovat, čehož byl schopný i po smrti obětí.

Čtěte také: Filmy o sériových vrazích. Které z nich byly natočeny podle skutečnosti

Máme tak pocit, že sledujeme příběh charismatického a sympatického muže, který nadevše miluje svojí přítelkyni i její dítě, získal diplom z psychologie a studoval také práva. Je těžké uvěřit, že se jedná o jednoho a toho samého muže, který se těsně před vykonáním trestu přiznal k třiceti vraždám nevinných mladých žen.

Čtěte také: Přehlídka nejkontroverznějších snímků. Tyhle filmy budete mít problém sledovat až do konce

Právě dlouholetá přítelkyně Bundyho, Lizz Kendall, jíž ztvárnila Lily Collins, je vypravěčkou celého příběhu. Po celou dobu společného soužití nemá ani nejmenší tušení o morbidní zálibě svého přítele. To se ovšem změní ve chvíli, kdy policie proti Tedovi Bundymu nashromáždí dostatek důkazů a on tak stane před soudem.

Čtěte také: Filmy, u kterých tuhne krev v žilách. Přehlídka těch nejstrašidelnějších hororů

Scénář Michaela Werwieho má za cíl přesvědčit diváka o nevinnosti hlavní postavy – nebo se o to aspoň pokusit. Tomu napomáhá šarm a charisma krutého vraha a v neposlední řadě obrovský zájem o celý soudní proces ze strany médií. Bundy zvládl perfektně zmást svojí přítelkyni, ale také část Ameriky, která ho vnímala jako nevinného. Nakonec byl odsouzen k trestu smrti a rozsudek byl vykonán 24. ledna 1989.