Zlo s lidskou tváří: Skutečný příběh vraždícího šílence Teda Bundyho na Netflixu a s českým dabingem

Zlo s lidskou tváří: Skutečný příběh vraždícího šílence Teda Bundyho na Netflixu a s českým dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Životopisný americký film je kronikou zločince Teda Bundyho pohledem jeho dlouholeté přítelkyně Elizabeth Kloepferové, která byla tvrdošíjně roky přesvědčená o jeho nevinně.

Dopadnout sériového vraha Teda Bundyho nebylo snadné. Navenek působil jako seriózní člověk, který dokonce pracoval v Městské komisi pro prevenci kriminality, kde se věnoval zločinům na ženách.

Ve filmu ho ztvárnil talentovaný Zac Efron a jeho přítelkyni si zahrála Lily Collins.

Jaký byl skutečný příběh monstra, se kterým jeho přítelkyně vedla láskyplný rodinný život, aniž by tušila, s kým opravdu žije?

Ted Bundy se narodil v roce 1946 ve Vermontu a své zločiny páchal v letech 1974 až 1978. Nebyl to žádný nevzdělaný hlupák a měl ukončené základní vysokoškolské studium v oboru psychologie a studoval práva.

Po více než desetiletém popírání viny se doznal k vraždám nejméně 30 obětí, ale o celkovém počtu zavražděných žen lze jen spekulovat. Vrah řádil v 7 státech a vybíral si mladé bělošky ve věku 12 až 26 let. Při usmrcování postupoval podobným způsobem.

Oběť omráčil úderem do hlavy a poté ji uškrtil. Po útoku je znásilňoval, často i posmrtně, a proto byl obviněn i z nekrofilie. Několik žen bylo nalezeno s useknutou hlavou a některé hlavy si uschoval jako trofeje. Rád se vloupával do obydlí, kde na spící ženy brutálně zaútočil.

Před jeho choutkami ho nezastavilo ani vězení. Dvakrát se mu za dramatických událostí povedlo z věznice uprchnout a zavraždil ještě minimálně tři ženy Na Floridě. Tam byl také souzen. Za vraždy provedené ve státě Florida dostal ve dvou procesech celkem trojnásobný trest smrti, aby bylo jasné, že se už ven nedostane. Až do roku 1989, kdy byl v lednu na elektrickém křesle popraven, se stále snažil trest smrti zvrátit.

Masový vrah klamal tělem. Byl považovaný za jemného, empatického a inteligentního muže, který neměl problém navázat rychle známost na veřejných místech. Měl atraktivní vzhled, dbal o sebe a měl schopnost si rychle získat důvěru.

Lidé, kteří zkoumali jeho chování, ho označili za sadistického sociopata, který měl potěšení z cizí bolesti a musel mít naprostou kontrolu nad obětmi až do okamžiku smrti a často i po ní.

Zdroj článku:
  • autorský text