Zlatá labuť: Prodavačka Eva Dušková sní o herectví, místo toho se její nestydaté fotky dostanou mezi vojáky

Zlatá labuť: Prodavačka Eva Dušková sní o herectví, místo toho se její nestydaté fotky dostanou mezi vojáky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Beáta Kaňoková si v hodně diskutovaném dobovém seriálu zahrála jednu z prodavaček ve fialové uniformě, která do obchodního domu přišla pracovat hlavně proto, aby našla ty správné bohaté lidi, pohybovala se ve světě módy a přišla na způsob, jak prorazit do světa velkých hereckých hvězd.

Zdá se to být trochu naivní přání, ale mladá žena je ochotná proto udělat cokoliv a když se v obchodním domě objeví reklamní fotograf, vidí v tom příležitost, jak se o krůček posunout ke svému vysněnému životu.

Jenže to nedopadne úplně nejlépe, když nafotí umělecké fotky, které odhalují víc, než je v té době pro slušné děvče běžné a ty se objeví přímo v obchodním domě v kapse německého vojáka. A tak vše nakonec zachraňuje Kryštof Bartoš v roli nesmělého Martina.

Herečka Beáta Kaňoková na sebe upozornila v seriálu Pan profesor, kde si zahrála po boku Vojty Dyka a bulvár dokonce spekuloval o tom, že její obdiv ke zkušenějšímu kolegovi není jen profesionální. Práce v tomto seriálu byla pro rodačku z Krnova velkou hereckou příležitostí a do té doby nejvýraznější rolí. Seriál, kde ztvárnila roli profesorky češtiny a literatury sice netrhal rekordy ve sledovanosti, ale pomohl jí ke zviditelnění a k dalším nabídkám.

Stejně jako ostatní herečky, které se objevily v seriálu TV Nova Zlatá labuť, i Beata se rozplývá nad dobovými kostýmy, kterých si bohužel neužije tolik, jako třeba její kolegyně Kristýna Ryška, která jako žena z dobré rodiny může vystřídat i několik krásných kostýmů denně, protože dámy v té době se i pětkrát denně převlékaly.

Beata se pro Blesk.cz náhodně dotkla i citlivého tématu. Seriál je od začátku pod palbou kritiků, že herci nemluví a nechovají se tak, jak by se v té době dalo očekávat, ale pojali herecký projev velmi moderně, což trochu seriálu ubírá na lesku. Velice propracované kulisy seriálu svádí k myšlence, že i vystupování postav by mělo být přizpůsobeno době z roku 1939.

Jak Beata uvedla, všichni se na začátku natáčení snažili být důstojní a vznešení, ale sám režisér Braňo Holič herce upozornil, že tak to v dnešní době natáčet nejde a chtěl, aby se projevovali normálně, protože jinak se „z toho zblázní“. Doba se prý změnila, a i když jsou staré filmy z té doby krásné, většina diváků ocení spíš současný styl. Stejně tak vzala za své „cudnost“, která byla v té době poněkud jinak nastavená, než je to dnes. Seriál má především za úkol přilákat davy nenáročných diváků a vše tomu přizpůsobuje.

Beáta prozradila, že prodavačky jsou trochu otrávené z fialových uniforem a o to víc si váží, když si mohou obléct nějaké civilní dobové oblečení. Hodně zabrat dávají i dobové účesy, ale herečky si na to už zvykly a v maskérně se schází společně, aby jim to uteklo.

herečky ze seriálu Zlatá labuť
Herečky ze seriálu Zlatá labuť | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Beatě se ze seriálového líčení zalíbily výrazné a odvážné rtěnky, a tak se nechala inspirovat i v soukromém životě.

Došlo i na emancipaci a zhodnocení, kam se od té doby práva žen pohnula. Beáta má pocit, že je před ženami ještě hodně práce, protože nerovnost žen a mužů ve společnosti stále přetrvává. Podle ní se feminismus často haní a zesměšňuje, což ženám moc nepomáhá.

Beata hraje sice v seriálu sotva dospělou mladou ženu, ve svém životě je už od července 2019 maminkou a vychovává dceru Juditu, kterou má s partnerem Tomášem Havlíkem. Přiznala, že je trošku staromódní a věří, že i dnes má manželství určitě smysl. Tak snad se i ona dočká.

Zdroje článku: