Zlatá labuť: Nejtajemnější postavou seriálu je elegantní dáma v kavárně

Zlatá labuť: Nejtajemnější postavou seriálu je elegantní dáma v kavárně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Obchodní dům má velice luxusní kavárnu, kam si dámy během nákupu mohou zajít na šálek dobré kávy se sladkým zákuskem a pánové zde mohou u skleničky něčeho ostřejšího přečkat nakupování svých manželek.

Těžká doba nutí lidi k obezřetnosti a nedůvěře. Právě proto už je personál trochu nervózní z elegantní dámy, která často v kavárně dlouhé hodiny vysedává. Objedná si kávu a osamocená u stolku pozoruje své okolí. Nechodí po nákupech a ani nic nechce, když jí personál nabízí své služby.

Ještě záhadnější je, že občas se personálu zeptá, zda se po ní někdo neptal. Přitom své jméno zatím nikomu neprozradila.

Eliška Malá, jak se tajemná dáma jmenuje, je vždy elegantně oblečená a učesaná. V seriálu se poprvé objevila v třetí epizodě.

Postavu Elišky si zahrála Michaela Mauerová (43), trojnásobná maminka, která kvůli rodinným povinnostem v poslední době moc pracovních nabídek nedostala. Za roli v dobovém seriálu TV Nova je vděčná. V rozhovoru pro novinky.cz uvedla, že jde vlastně o vysněnou roli, protože nemá téměř žádný text a jen sedí a pozoruje své kolegy.

Herečka prozradila, že měla 12 natáčecích dnů a řekla jen několik vět. Na odkrytí její identity si budeme muset počkat.

Míša Mauerová je nadšená z oděvů kostýmní výtvarnice Michaely Horáčkové Hořejší, která pro seriál vytvořila velice elegantní a originální kostýmy.

Není to první role, kterou si Mauerová zahrála v dobovém seriálu. Objevila se jako služka Jarka v seriálu První republika. Tam však nosila uniformu služebné, takže si elegantních kostýmů moc neužila. Ve Zlaté labuti je to jinak, protože na rozdíl od uniformovaných prodavaček, je její oblečení hodně luxusní.

Diváci si Míšu pamatují jako trochu bláznivou kadeřnici Digi z počátečních let seriálu Ulice. O návratu do Ulice se herečka vyjádřila velmi diplomaticky. Právě seriál Ulice má ve zvyku herce, kteří ze seriálu mizí, zase po čase pro zpestření a zatraktivnění děje, do seriálu vracet. Míša návrat do budoucna nevyloučila, pokud by taková nabídka přišla. V současné době by si však chtěla užívat především roli maminky, protože dceři Emmě jsou pouze 4 roky, a i dvojčata Josef a Magdaléna, kteří mají 14 let, potřebují právě v tomto věku rodičovský dozor.

Vypadá to, že divoké roky, kdy Míša plnila titulní strany magazínů, přežila ve zdraví a dnes je z ní usedlá a starostlivá máma, která staví na první místo rodinný život.

Zdroje článku: