Zlatá labuť: Eva Businská prošla konkurzem v růžových puntíkatých šatech a s vlnou na hlavě

Zlatá labuť: Eva Businská prošla konkurzem v růžových puntíkatých šatech a s vlnou na hlavě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladá začínající herečka Eva Businská (21) studuje a svou hereckou dráhu si teprve začíná budovat. Seriálovým divákům nebude úplně neznámá, protože má za sebou menší roli v Ulici. Na natáčení si výborně rozuměla s Ljubou Krbovou, od které získala jak rady ohledně profese, tak i rady do života.

Za příležitost zahrát si v dobovém seriálu je velmi vděčná a doufá, že jak seriál, tak její postava budou mít dlouhou životnost. Práce v tomto prostředí ji hodně baví. Na konkurz měla přijít v dobovém oblečení a s patřičným účesem. Tak sáhla po šatech s puntíky a maminka jí vyčesala na hlavě pořádnou vlnu. Nejspíš to byla dobrá volba, neboť prošla všemi třemi koly konkurzu.

Její role mladinké a trochu zakřiknuté prodavačky Kristýny Lhotské nebude diváky asi úplně oblíbená. Má ale rozhodně pár vlastností, které z ní nedělají zcela negativní postavu. V obchodním domě patří mezi nejmladší prodavačky v oddělení módy a je brána jako začátečnice, která bere nižší plat. Velice přesvědčivě si však řekla o stejné peníze, jaké berou ostatní.

Kristýna to nemá úplně jednoduché. Vyrostla v neúplné rodině a do péče ji získal otec, jak bylo v té době zvykem. Byla to běžná praxe. Otec dokázal dítě lépe zabezpečit, jak finančně, tak i společensky. Ona byla tedy formována pouze názory svého otce, a to určitě ovlivnilo její povahu. Je cílevědomá, ambiciózní a snaživá. Neostýchá se vystoupat na vrchol „po zádech svých kolegyň“ a nedělá jí žádný problém donášet na ně šéfovi. Doufá, že bude patřičně oceněna a urychlí se tak její kariérní postup.

Mladá prodavačka je jednou z mála osob v seriálu, kterým nevadí příchod německých vojsk. Její otec se dal k nacistům a ona jeho postoj podporuje. Konečně i oni budou mít nějaká privilegia. A čím více bude moc nacistů sílit, tím víc budou Kristýně růst křídla. Získá pocit, že si může dovolit víc než ostatní. Necháme se tedy překvapit, kam až ji její charakter dovede.

Ema Businská uvedla pro TV Nova, že studuje herectví a trošku koketuje i s myšlenkou, že by mohla zpívat, což ji celý život baví. Přestože si celá řada mladých herců stěžuje, že jim škola neumožňuje hrát, ona s tím nikdy problém neměla. Myslí si, že je to především o domluvě. V minulosti se věnovala veslování a zajistit si ve škole volno už má tak nacvičeno.

prodavačky ze Zlaté labuti
Prodavačky ze Zlaté labuti. | Zdroj: TV Nova

Prozradila, že její postava nepotřebuje před natáčením žádnou velkou přípravu a úplně jí stačí být v maskérně hodinu před natáčením. Ve Zlaté labuti, stejně jako v Ulici, si herečka pochvaluje dobrou atmosféru během natáčení.

Bude zajímavé sledovat, jak se její plachá a nenápadná postava bude nadále v seriálu vyvíjet. Na rozdíl od svých kolegyň nemá zatím rozehranou žádnou milostnou linku. Pokud jí ovšem na její donášení šéfovi ostatní dívky přijdou, nebude to mít úplně jednoduché.

Zdroje článku: