Zlatá labuť: Boženka Kučerová zatím v seriálu moc příležitostí nemá, ale její čas snad přijde

Zlatá labuť: Boženka Kučerová zatím v seriálu moc příležitostí nemá, ale její čas snad přijde
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Daniela Kolářová a Petr Kostka v seriálu Zlatá labuť ztvárňují zakladatele prosperující firmy „Kučera”. V současné době už pomyslné otěže předali do rukou Petra a Ireny, ale s příchodem války i Kučera senior s rodinným podnikem pomáhá.

Pravdou je, že by si Daniela Kolářová zasloužila větší prostor. I přes svůj věk má celou řadu fanoušků a už ukázala, že i v průměrném seriálu umí vytvořit divácky zajímavou postavu. Patří rozhodně k ikonám českého filmu a seriálu. Během své dlouhé kariéry dokázala ztvárnit celou řadu zajímavých rolí, přičemž mezi divácky nejoblíbenější patří ty, v nichž tvořila pár s Jaromírem Hanzlíkem

Právě kvůli němu dostala angažmá v Divadle na Vinohradech, kde mladý Hanzlík doslova zářil. I jeho kolegové si rádi zašli na představení, kde hrál. A mladý Hanzlík potřeboval partnerku, která by se k němu hodila. Výběr to byl opravdu šťastný, protože ti dva se k sobě moc dobře hodili a byli natolik rozumní, že si vztah udrželi na profesionální a přátelské úrovni.  

Možná i proto jim to na divadelních prknech i před kamerou tak dobře fungovalo. Zazářili třeba v prvním československém sitcomu Taková normální rodinka či v pokladu české kinematografie, v hudební komedii Noc na Karlštejně.  

Daniela Kolářová na sebe uměla upozornit už ve své první velké roli ve snímku Soukromá vichřice, ale televizní diváci ji stejně nejspíš milují jako Doubravku, která si začala s pasáčkem krav v letní komedii Léto s kovbojem

Příliš velká popularita však byla v minulém režimu na škodu, obzvláště když Kolářová ani Hanzlík nechtěli zneužívat své popularity k propagaci komunistického režimu.  

Nakonec tak režiséři, kteří chtěli točit, dostali jasný pokyn neobsazovat dvojici spolu. Na druhou stranu – divákům tak alespoň nezevšedněli. Daniela Kolářová se hodila i k jiným partnerům – třeba v komedii Kulový blesk jí svědčilo manželství s Josefem Abrhámem. O několik desítek let později vytvořila sympatickou dvojici se Zdeňkem Svěrákem v komedii Vratné lahve nebo Betlémské světlo. To, že to i této dvojici spolu moc sluší, předvedli už ve filmu Na samotě u lesa.  

Zdroj článku:
  • autorský text