Zlatá labuť: 15. březen 1939 si spolu s pražskou smetánkou a zaměstnanci obchodního domu prožilo přes milion diváků

Zlatá labuť: 15. březen 1939 si spolu s pražskou smetánkou a zaměstnanci obchodního domu prožilo přes milion diváků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nova odvysílala první díl dobového seriálu v hlavním vysílacím čase a určitě může být s výsledkem spokojená. Navíc, kdo si nenechal ujít druhý díl v předpremiéře, už tuší, že jde o mimořádně poutavě natočený snímek, který by mohl být seriálovou událostí roku 2023.

Kromě prodavaček, které jsme si už představili, je v centru dění v nablýskaném obchodním domě plném luxusního zboží i sám mladý a nezadaný majitel Zlaté labutě, mladší syn z rodu Kučerů. Tvůrci seriálu z produkce TV Nova svěřili jednu z nejvýraznějších rolí neokoukanému herci Adamovi Vaculovi (35), který má za sebou zkušenosti z natáčení v zahraničí a role Petra Kučery je pro něj velkou seriálovou příležitostí, která z něj může udělat seriálového idola.

Adam se narodil v Uherském Hradišti a fanoušci seriálu Slunečná si ho možná vybaví jako Marka Svobodu. Adam stihl ještě před studiem na pražské DAMU vystudovat sociální práci a psychoterapii. Hostoval v několika divadlech a v roce 2019 se stal členem souboru Divadla pod Palmovkou.

Adam mluví plynule i anglicky a francouzsky, což mu dává výhodu při hledání rolí i v zahraničí. Úspěšně si prošel konkurzem na jednu z rolí v seriálu Jack Ryan.

O seriálu

Petr Kučera vstupuje do seriálu v období, kdy se chystá jeho domluvená svatba. Přestože jde o svazek založený na spojení dvou významných rodin, Petr si s vybranou nevěstou rozumí a rozhodně proti svatbě nic nemá. Jinak to ovšem vidí jeho sestra Irena, která nepřehlíží fakt, že by se její rodina měla bratrovým sňatkem spojit s rodinou s židovským původem. Irena je velmi prozíravá a považuje se za mnohem schopnější podnikatelku, než je její bratr Petr. Velice správně předpokládá, že Hitler, který je za humny, se brzy přihlásí a nic ho nezastaví. Jako matka dvou dětí a podnikatelka nemůže dopustit, aby rodinu ohrozilo spojení s Židy.

Prozíravě tedy zapracuje na tom, aby rodinu nevěsty povzbudila včas k emigraci a zabránila tak svatbě. To samozřejmě celou její rodinu naštvalo, ale Irena věří, že udělala dobře, a nakonec jí ještě ostatní poděkují.

Ruku v ruce s otevřením obchodního domu do země přichází Němci. Velká investice do vybudování obchodního domu však rodinu Kučerů nutí obchod otevřít a bez ohledu na situaci venku, snažit se pro zákazníky vytvořit tu nejlepší možnou atmosféru.

Četníci a Bára Veselá, zdroj TV Nova

Zatímco venku se střílí a město začíná svírat síla okupačních vojsk, uvnitř obchodního domu se prodávají módní klobouky, kožešiny nebo šperky. A čas od času se tyto dva rozdílné světy střetnou. Bude to už v druhé epizodě, když jedna z prodavaček odchází zatčená za proti říšskou činnost.

V ten okamžik už není důležité, kdo kradl na večírku a proč se jedna dívka vydávala za jinou. Malichernosti ustupují do pozadí a lidé si uvědomují, že je čekají mnohem větší problémy a ani zdi nejluxusnějšího obchodního domu je neochrání.

Zdroje článku:
  • ATO – Nielsen prostřednictvím Press kitu TV Nova,
  • Voyo,
  • autorský článek,
  • ČSFD