5 let byl terorizován houževnatým mimozemšťanem, po úspěchu přišel pád: Tohle byl život Maxe Wrighta

5 let byl terorizován houževnatým mimozemšťanem, po úspěchu přišel pád: Tohle byl život Maxe Wrighta
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Max Wright nejvíce proslul na konci osmdesátých let, kdy ztvárnil Williama Tannera v sitkomu „Alf“. I když byl před i po této roli často vidět v nejrůznějších produkcích, herecký život mu nevyhovoval a měl nakonec alkoholické problémy. 2019 zemřel, ale na jeho kariéru bychom neměli zapomenout.

Počátek na jevišti

Wright zahájil svou hereckou kariéru v 60. letech na jevištích divadel, například v původní inscenaci dramatu Howarda Sacklera „The Great White Hope“. S tím v roce 1968 debutoval také na Broadwayi. V následujících desetiletích na Broadwayi zůstal a stal se uznávaným divadelním hercem. Jeho role Pavla Lebeděva v díle „Ivanov“ od Antona Pavloviče Čechova mu dokonce vynesla nominaci na prestižní Tony Award.

Ve filmu „Mysfits of Science“ z roku 1985 si Wright poprvé zahrál ve větší roli na plátně. Nejlépe známý je ale díky své roli Williama Tannera z televizního seriálu „Alf“, který byl produkován v letech 1986 až 1990. Zahrál si v něm milého muže a patriarcha malé rodinky, který se často dostává do konfliktu s velmi speciálním mimozemšťanem Alfem.

První problémy po ukončení „Alfa“

Po skončení Alfa byl občas viděn v kině, například ve filmové adaptaci „Sen noci svatojánské“ a v literární filmové adaptaci „Sníh padá na cedry“. Později hrál majitele Central Perk v některých epizodách první a druhé sezóny seriálu „Přátelé“. Jeho poslední vystoupení před kamerou bylo v roce 2005 v televizním filmu „Back to Norm“.

Nejlépe známý je ale díky své roli Williama Tannera z televizního seriálu „Alf“.

V roce 1995 onemocněl Wright na rakovinu. Následující problémy zapíjel alkoholem, kvůli kterému byl i dvakrát zatčen (kvůli řízení pod vlivem). 26. června 2019 podlehl své nemoci ve věku 75 let.

 

Zdroj:

  • autorský text