Dvouhodinový výlet do fantasy světa s filmem Zelený rytíř

Dvouhodinový výlet do fantasy světa s filmem Zelený rytíř
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film The Green Knight měl být filmovým hitem roku 2020, ale s uzavřením kin si diváci museli na premiéru počkat. Fantasy příběh režíroval David Lowery a do hlavních rolích obsadil Deva Patela a Alicií Vikander. Uhrančivou atmosféru filmu si můžete užít v kině od 16. září.

Film je založen na málo známé Arthurianově básni s názvem Sir Gawain a Zelený rytíř, kterou ve 14. století napsal anonymní autor.

Mírně sněží a krajinou se rozprostírá mlhavý ledový opar. Tak začíná velkolepé dobrodružství Davida Loweryho a navozuje atmosféru pro děj, který přijde. Přímo ucítíte chlad ve vzduchu, který vás zavede daleko od každodenních starostí.

Zdroj: Autor: Boiko Olha / Shutterstock

Lowery adaptoval rytířský román ze 14. století do jednoho z nejzajímavějších filmů podzimu, plného fascinující smršti mužnosti, pokušení, hrdinství a víry.

Neotřelé herecké obsazení

Sir Gawain v podání Deva Patela je vnukem krále Artuše (Sean Harris) a královny Ginevry (Kate Dickie) a synem Morgany Le Faye (Sarita Choudhury), která byla obviněná některými lidmi z vesnice z čarodějnictví. Po krátké úvodní scéně odjíždí Gewain se svou milenkou (Alicia Vikander) a matkou na bohatou vánoční hostinu s králem a královnou, během níž je Gawain požádaný, aby si sedl po jejich boku, což mladého muže potěší. Vyslechne si legendu o Zeleném rytíři (Ralph Ineson).

Dveře do haly se otevřou a vstoupí Zelený rytíř. Napůl člověk, napůl strom a chce hrát svou hru. Tak začíná dobrodružný příběh.

Mladý Gawain se rozhodne vydat na hrdinskou misi a porazit hrůzostrašného Zeleného rytíře, tajemného obra se smaragdovou pletí.
Během tohoto dobrodružství narazí na různá stvoření, duchy, zloděje, obry a podvodníky a čas od času ho jeho cesta přivede k tomu, aby poznal i sám sebe. Rytíř formuje svou postavu od výzvy k výzvě, prokáže svou statečnost a odvahu až do závěrečné bitvy...

O představiteli hlavní role

Dev Patel (31) je britský herec, který se proslavil rolí Jamala v dramatu Milionář z chatrče z roku 2008. Od té doby si výrazný Angličan dle webu kinotime.it buduje filmovou i televizní kariéru. Jeho rodiče se identifikují jako indičtí hinduisté, přestože žili v Nairobi (Keňa). Odtud emigrovali do Anglie, když byl Dev v pubertě.

Dev tíhl k herectví už od dětství a vyhledával netradiční role, kde by mohl hrát postavu indického původu. Právě to jej přivedlo ke snímku Milionář z chatrče.

Z dalších filmů si zahrál například ve filmech Báječný hotel Marigold (2011), OUTsideři (2014), Lion (2016), Kde je moje tělo (2019). Za film Lion získal nominaci na Oscara a Zlatý glóbus a odnesl si ocenění BAFTA.

Zdroj: