Markéta Zehrerová a Martin Kraus z Ulice dnes oslaví své narozeniny

Markéta Zehrerová a Martin Kraus z Ulice dnes oslaví své narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoliv se seriál Ulice téměř po 17 letech dále čile rozvíjí a diváci se mohou těšit na nové postavy, není od věci zavzpomínat na minulost a herce, kteří se v něm už neobjevují. Víte například, že Markéta Zehrerová a Martin Kraus z Ulice oslaví 22. března své narozeniny? Ani jeden už se aktuálně v Ulici neobjevuje.

Markéta Zehrerová oslaví 46. narozeniny

Vzpomínáte na dobu, kdy do Ulice vstoupila sympatická divoška Markéta Zehrerová? Víte, koho hrála? S vervou a energií sobě vlastní se ujala postavy Vandy Vaničkové. V Ulici se nezdržela dlouho, ale svým půvabem okouzlila všechny přítomné. Na Markétu Zehrerovou můžete zavzpomínat v souvislosti s dějovou linkou Bena Vojtíška i se začátky baru Coolna. V té totiž Vanda Vaničková zpívala. Dějová linka Vandy Vaničkové nebyla příliš dlouhá, a proto není divu, že brzy upadla v zapomnění.

Během vzpomínání na Markétu Zehrerovou v Ulici může divákům přijít vhod informace, že už 22. března oslaví tato herečka své 46. narozeniny. Jako doma je na divadelních prknech. Objevila se také v seriálu Modrý kód nebo Ohnivé kuře.

Martin Kraus má těsně před čtyřicítkou

Ani Martin Kraus v Ulici už neúčinkuje. S Markétou Zehrerovou ho pojí nejen účast v tomto seriálu, nýbrž i stejný den, ve kterém oslaví narozeniny. 22. března bude Martinovi Krausovi 39 let, tedy má těsně před čtyřicítkou. V Ulici se objevil před 11 lety, tedy v roce 2011 v souvislosti s dějovou linkou profesora Petra Peterky.

Martin Kraus Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Martin Kraus se v Ulici objevuje jako vozíčkář Kryštof Jánský, kterému nechybí nadhled do života. Během závodů na horských kolech utrpěl vážná zranění, která ho upoutala na vozíček. Se svým osudem se však statečně popral a do Ulice přichází, aby povzbudil Vojtěcha Kalicha, který také skončí na vozíčku.

Jeho role v Ulici nebyla nijak výrazná. Spíše jen doplňoval partu, ve které byla Tereza Jordánová. Ta v té době sice chodila s Vojtou Kalichem (herec Petr Buchta), ale podváděla ho s okouzlujícím profesorem Petrem Peterkou. Petr Peterka, ačkoliv byl učitel, se totiž rád obklopoval mladými studenty a na noc v jeho ateliéru stály studentky řadu.

Jednou z těchto studentek byla i Tereza Jordánová, která k Peterkovi vzplanula láskou. Avšak v citech Peterky se přepočítala. Hned po tom, co se s ní vyspal, totiž o ni ztratil zájem. Kryštof Jánský byl kamarádem Petra Peterky a k jeho partě se rád připojil a postupně se se všemi seznámil. Lidé kolem Peterky Jánskému pomáhali s organizací charitativního koncertu pro vozíčkáře, za což jim byl Jánský velice vděčný. 

Martin Kraus rozhodně nebyl prvním hercem Ulice, který hrál na vozíku. Podobný osud čekal i seriálovou postavu Vojtu Kalicha v podání herce Petra Buchty. 

 

Zdroje: