Zdeněk Pohlreich v novém pořadu hledá nejlepší tuzemskou restauraci

Zdeněk Pohlreich v novém pořadu hledá nejlepší tuzemskou restauraci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už 8. března na TV Nova odstartuje Pohlreichův souboj restaurací. V zajímavých epizodách se představí 12 vybraných restaurací z celé České republiky, které se mezi sebou utkají o titul té nejlepší. V první epizodě poslali diváci Zdeňka Pohlreicha za tradiční českou kuchyní.

Do souboje s vařečkami nastoupí strakonická restaurace U Jiskrů a kutnohorská restaurace Na Pašince. Jen jedna z nich postoupí do dalšího kola. V dalších epizodách se potom mezi sebou utkají restaurace se zaměřením na italskou, americkou nebo asijskou kuchyni. Svou šanci dostane i moderní česká kuchyně a také zážitkové restaurace.

Zdroj: TV Nova

Obě restaurace, které budou stát proti sobě, dostanou několik úkolů a projdou zátěžovým testem. Ten spočívá v tom, že do restaurace přijde najednou třicet zákazníků, kteří musí být do dvou hodin obslouženi. Hodnocení bude komplexní. Půjde tedy nejen o kvalitu podávaných pokrmů, ale i o servis a o to, jak se lidé v restauraci budou cítit.  

Následně se proti sobě obě restaurace postaví v Pohlreichově restauraci Next Door. Z vybraných surovin budou muset kuchaři připravit jídlo, které je stylem vystihuje. A musí si dát záležet, aby je jídlo vystřelilo do dalšího kola.

Pohlreichův souboj restaurací je českou mutací zahraniční show Ramsay’s Best Restaurant, která je ve Velké Británii velmi populární. A protože české domácnosti milují kulinářské show, TV Nova je přesvědčena, že si soutěžní klání získá oblibu už po první epizodě.

Pořad by měl tak trochu připomenout, že ty nejlepší delikatesy nemusí vznikat jen v restauracích s bílými ubrusy, ale že chutné kulinářské poklady mohou lidé najít i v bistru v malé vesnici.

 Zdeněk Pohlreich k pořadu uvedl:

Za poslední roky se stav české gastronomie proměnil k lepšímu. A tak už se mi nechce jezdit a nahánět ty, co to dělají špatně. Naopak, chceme ukázat ty nejlepší restaurace. Ne nutně ty nejznámější, nechtěl jsem ukazovat ty, které každý zná, které plní stránky médií. Spíš jsme hledali něco, čemu pracovně říkáme neobroušené diamanty, i když řada z nich se již opravdu pěkně blýská.

Pro diváky bude určitě zajímavý i „tajný strávník“, který trochu restauracím zkomplikuje život.

Na Pašince

V Kutné Hoře se nachází malá hospůdka s dlouholetou tradicí. Jmenuje se Na Pašince a vlastní ji manželé Kopečtí. Lidé se sem ze širokého okolí sjíždějí na knedlíky, svíčkovou, španělského ptáčka nebo výpečky.

Pro hosty si připravili grilovaná kachní játra, vepřovou pečínku, candáta s čočkovým salátem, smažené bramborové knedlíky a dva typicky české dezerty. Největší výtky od Zděňka vyslechnou po návštěvě tajného hosta. Vytkne jim nabídku jídla. Ravioli nebo špagety carbonara do menu tradiční české restaurace nepatří. Dokonalé není ani servírování, kdy host dostane talíř do ruky. V podniku také chybí šéfkuchař.

Zdroj: TV Nova

U Jiskrů

Zájezdní hostinec U Jiskrů se nachází blízko Strakonic. Jedná se o vyhlášené místo, kam se lidé sjíždějí ze všech koutů republiky, a to ať už na pověstné buchty, nebo na vyhlášenou svíčkovou. Šéfkuchař a zároveň majitel Martin Jiskra je hrdý patriot a dbá na lokální, tradiční a poctivou českou kuchyni. Martin Jiskra vlastní ocenění Nositel tradic české kuchyně a je také autorem kuchařky Recepty ze zájezdního hostince.

U Jiskrů
U Jiskrů | Zdroj: TV Nova

Pro hosty připravili býčí žlázy, kyselo, dršťky s jelítkovými kroketami a vepřový bůček s červeným zelím. Jako dezert dali na výběr z tradičních českých dezertů. I Jiskrovi neprojdou bezchybně u tajného hosta. Najde kost v rybě, setká se s nervózní a nejistou obsluhou a dočká se nevhodných řečí poté, co si objedná kávu s mandlovým mlékem.

Zdroje článku: