Co jste o Teorii velkého třesku doposud nevěděli

Co jste o Teorii velkého třesku doposud nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Teorie velkého třesku je oblíbený americký sitkom. Svou premiéru si odbyl už v roce 2007 a poslední díl byl odvysílán v roce 2018. Během této doby si získal celou řadu fanoušků po celém světě, a to hlavně díky svéráznému Sheldonovi.

Tento seriál dokáže vždy pobavit díky vtipným scénkám a tak trochu nemožným vědcům, kterým se zrovna u žen nedaří. Pojďme se společně podívat na některé zajímavosti, které jste možná o Teorii velkého třesku nevěděli.

Amy není chytrou jen v seriálu, ale i v reálném životě

Mayim Bialik, která hraje postavu Amy Farrah Fowler, má skutečný doktorát z neurovědy v reálném životě.

Bazinga! Sheldonovo oblíbené slovo „bazinga“ bylo poprvé vysloveno ve finále druhé sezóny, ale bylo vytvořeno pomocí hloupého žertu.

Spisovatel Stephen Engel použil toto slovo k tomu, aby řekl „Gotcha“ v opakujícím se zákulisním roubíku zahrnujícím starý grapefruit v místnosti spisovatelů. Jak si slovo stále zvykalo, nakonec se dostalo do skutečného scénáře krátce před natáčením finále.

Výtahové scény jsou natáčeny na jednom patře

Celý seriál se totiž nenatáčí v patrovém domě, všechny scény se natáčí na jednom patře.

Přestože s Penny jako první flirtoval Howard, tak je jedinou z mužských postav, která Penny nikdy neviděla nahou. Leonard ji očividně viděl nahou mnohokrát, zatímco Raj s ní strávil jednu noc a Sheldon pomohl Penny do nemocnice poté, co upadla ve sprše.

Zpěvačka a herečka Kate Micucci si zahrála roli jako Rajova nesmělá přítelkyně Lucy, ale původně dělala konkurz na Amy. Přestože nebyla pro Sheldonovu partnerku v trapné lásce úplně to pravé, producenti si ji nechali na seznamu pro budoucí díly a vrátila se jako Lucy.

Jim získal čtyřikrát cenu Emmy za vynikajícího herce v hlavní roli za roli Dr. Sheldona Coopera.

Raj Koothrappali nemůže mluvit se ženami, pokud nepije alkohol. Výkonný producent Bill Prady je zodpovědný za tento charakterový rys, protože je založen na bývalém spolupracovníkovi, kterého znal, když pracoval v počítačové společnosti.

Na kolik si herci přišli?

V prvních třech sezónách Teorie velkého třesku hlavní trio obdrželo 60 000 $ za epizodu, než se jejich platy zvýšily ve čtvrté sezóně, kde jim bylo vyplaceno 200 000 $ za epizodu. V době, kdy přišla osmá sezóna, podepsali tři hlavní herci v Teorii velkého třesku smlouvu, která jim poskytla odhadem 1 milion dolarů za epizodu na tři roky a také podepsali bonusy, produkční smlouvy a zálohy směrem k back-endu.

Pozdější herci Simon Helberg a Kunal Nayyar také vyjednali smlouvu, aby vydělali 1 milion dolarů za epizodu v osmé sezóně a dále.

 

Zdroj: