Pár zajímavostí z vašeho oblíbeného seriálu Teorie velkého třesku. Snad vás pobaví

Pár zajímavostí z vašeho oblíbeného seriálu Teorie velkého třesku. Snad vás pobaví
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud jste velkými fanoušky seriálu Teorie velkého třesku, připravili jsme pro vás seznam faktů, které si musíte přečíst a kterými můžete ohromit ostatní fanoušky!

Teorie velkého třesku je jedním z nejúspěšnějších amerických komediálních seriálů roku 2010 s celkem 279 epizodami ve 12 sériích. Seriál sleduje osudy spolubydlících doktora Sheldona Coopera a doktora Leonarda Hofstadtera, kteří jsou fyziky na Caltechu. Bydlí naproti rádoby herečce Penny, do které se Leonard okamžitě zamiluje. Diváci sledují, jak se jejich dva protichůdné světy mísí a díky nim se stávají lepšími verzemi sebe sama.

Sheldon a Leonard se jmenují podle Sheldona Leonarda

Sheldon Cooper a Leonard Hofstadter jsou pojmenováni po Sheldonu Leonardovi, slavném televizním producentovi, režisérovi a herci v USA.

Teorie velkého třesku měla dva pilotní díly

Teorie velkého třesku měla ve skutečnosti natočeny dva pilotní díly. První pilotní díl byl vyroben pro televizní sezónu 2006 až 2007, ale nikdy se nevysílal. Druhý měl premiéru 24. září 2007.

Jim Parsons opravdu umí hrát na Theremin

V seriálu Teorie velkého třesku je Sheldon Cooper viděn, jak hraje na Theremin, který je považován za jeden z nejtěžších nástrojů. Jim Parsons na něj skutečně umí hrát, takže ve scéně vystupuje skutečně on.

Jim Parsons, Zdroj: DFree / Shutterstock

Pro první sérii bylo natočeno pouze 17 z 22 epizod

Po premiéře seriálu Teorie velkého třesku v roce 2007 byla vybrána celá 22. sezóna a natáčela se před živým publikem. Produkce první série byla v listopadu 2007 zastavena kvůli stávce amerického cechu scenáristů a o tři měsíce později byla dočasně nahrazena, než se v březnu 2008 vrátila. To nakonec vedlo k tomu, že z 22 epizod první sezóny bylo natočeno pouze 17.

Na natáčení Teorie velkého třesku se podíleli vědečtí konzultanti

Jak jste již možná uhodli, v seriálu Teorie velkého třesku působili vědečtí konzultanti. Tvůrci Chuck Laurie a Bill Prady se radili s Davidem Salzburgem, profesorem fyziky a astronomie na Kalifornské univerzitě v Los Angeles. Salzburg kontroloval jejich scénáře, přepisoval dialogy, pomáhal s diagramy a matematickými rovnicemi, které se často používaly jako rekvizity. Tvůrce Teorie velkého třesku Bill Prady chtěl, aby vědecká stránka děje byla co nejautentičtější, a to až do té míry, že trval na tom, aby byly Sheldonovy tabule v každé epizodě aktualizovány.

Herečka Mayim Bialik má doktorát z neurovědy

Mayim Bialiková, která v seriálu Teorie velkého třesku hraje přítelkyni Sheldona Coopera Amy Farrah Fowlerovou, má doktorát z neurovědy. Mayim studovala neurobiologii a často se podílela na tom, aby se ve scénářích objevovaly přesné vědecké údaje.

Existuje stavebnice Lego Leonardova a Sheldonova obývacího pokoje

V roce 2014 byla společností Lego Ideas vyrobena stavebnice The Big Bang Theory Lego, která zobrazuje Leonardův a Sheldonův obývací pokoj s hlavními herci v podobě minifigurek. Do prodeje se dostala na mezinárodním komiksovém veletrhu v San Diegu.

Soft Kitty opravdu existuje

Soft Kitty je ve skutečnosti skutečná píseň. Výkonný producent seriálu Teorie velkého třesku Bill Prady ji slyšel ve školce své dcery a dozvěděl se, že jde o australskou dětskou písničku, která se v 60. letech objevovala v televizním pořadu Playschool.

 

Zdroje: