Nejzajímavější zahraniční hosté, kteří v minulosti navštívili filmový festival v Karlových Varech

Nejzajímavější zahraniční hosté, kteří v minulosti navštívili filmový festival v Karlových Varech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
55. ročník karlovarského filmového festivalu už se blíží a s ním k nám zamíří i pár známých osobností. Pojďme si proto připomenout ty nejzajímavější zahraniční hosty minulých let, na jejichž návštěvu všichni rádi vzpomínají.

Leonardo DiCaprio - 1994

Do Karlových Varů v minulosti skutečně zavítal i světoznámý Leonardo DiCaprio. V té době mu však bylo teprve devatenáct let, a ještě za sebou neměl ani svou slavnou roli v Titanicu, která mu přinesla celosvětovou slávu a uznání. Už tehdy však jeho šarmu nemohl nikdo odolat. S sebou ale vzal i své prarodiče, a tak se fanynky musely o trochu více krotit.

Zdroj: Autor: Tinseltown / Shutterstock

Scarlett Johansson - 2001

Talentovaná představitelka Black Widow festival navštívila přesně před dvaceti lety, ještě předtím, než jí Marvelovky a filmy Woodyho Allena přinesly tak obrovskou slávu a obdiv. Bylo jí pouhých šestnáct let a nejspíš ani netušila, jaký úspěch ji v budoucnosti čeká. Festival si herečka i v tak nízkém věku užila naplno a můžeme doufat, že k nám ještě někdy zavítá.

Zdroj: Autor: Andrea Raffin / Shutterstock

Morgan Freeman - 2003

Oblíbený a charismatický herec Morgan Freeman si v Karlových Varech převzal Cenu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii a celý festival si proto znamenitě užíval. Byl hlavní hvězdou slavnostního zakončení, a tak to byla velká podívaná úplně pro každého.

Renée Zellweger - 2007

Herečce, známé především pro svou roli Bridget Jonesové, se na festivalu, nebo spíše při cestě na něj, stala menší nepříjemnost. Na cestě z Londýna se jí totiž někam zatoulaly kufry a s nimi i oblečení, které měla na slavnostní akci připravené. Na červeném koberci se tedy ukázala v tom, v čem přijela – v džínách, černém tričku a se slunečními brýlemi. I to jí však slušelo a rozhodně jí to nezabránilo si akci pořádně užít. 

Antonio Banderas - 2009

Známý hollywoodský herec, často obsazovaný do filmů španělského režiséra Pedra Almodóvara, Karlovy Vary navštívil v roce 2009. A určitě si svou návštěvu řádně vychutnal, protože se navíc stal držitelem Ceny prezidenta MFF KV.

John Travolta - 2013

Známý americký herec John Travolta byl jednou z vůbec nejočekávanějších osobností filmového festivalu. A fanoušci si ho také pořádně vychvalovali. Prý se od začátku do konce usmíval a nezdráhal se si se všemi fanoušky popovídat, podepsat se jim nebo se s nimi vyfotit. 

Richard Gere - 2015

Jen před 6 lety se na karlovarské kolonádě objevil také Richard Gere, který je známý hlavně pro své role v romantických filmech. Na festivalu osobně uváděl svůj starý film Pretty Woman a nezapomněl své fotky a dojmy sdílet i se svou hereckou kolegyní Julií Roberts, která mohla jen tiše závidět. Gere navíc pořádal i přednášku o reinkarnaci Dalajlámy, takže toho hostům nabídl opravdu hodně.

Ani letos se však na zahraniční hosty nezapomnělo. V srpnu se v Karlových Varech můžete potkat s Michaelem Cainem, Ethanem Hawkem nebo dokonce Johnnym Deppem.

 

Zdroje: