Právě startuje Febiofest, kromě filmů nabízí i přehled opatření v rámci Covid-19

Právě startuje Febiofest, kromě filmů nabízí i přehled opatření v rámci Covid-19
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sedmadvacátý mezinárodní pražský filmový festival Febiofest začíná v Praze 18. září a v regionech o čtyři dny později. Nabídne předpremiéru Tichého společníka, profil Ivy Janžurové i hospodský kvíz.

Přesouvá se do jiných prostor

Oproti minulým ročníkům se letošní Febiofest přemisťuje do Cinema City ve Slovanském domě. Další snímky budou ke zhlédnutí v Ponrepu, v Kině Pilotů a v Edison FilmHubu. V regionech začne program 22. září - a bude se promítat v Liberci, Ostravě, Děčíně, Českých Budějovicích, Berouně a ve Zlíně.

Hlavní filmová soutěž

Ani letos diváci nepřijdou o hlavní soutěž, ve které bude uvedeno 5 snímků – mimo jiné i film Zemřeš ve dvaceti, který si na filmovém festivalu v Benátkách vysloužil ocenění za nejlepší debut. Mezi porotci zasednou tři čeští režiséři. I ti se představí svými projekty: Jiří Mádl uvede milostné drama s názvem Hra, Slávek Horák zde představí životopisný snímek Havel, a Beata Parkanová na festivalu uvede svůj debutový počin nazvaný Chvilky.

Profil herečky i filmová předpremiéra

V rámci bohatého programu se objeví i tři snímky, které budou promítány v profilu slavné české herečky Ivy Janžurové. Objeví se Ene Bene z roku 2000, Morgiana Juraje Herze z roku 1972 i Pension pro svobodné pány, který natočil Jiří Krejčík v roce 1968. V rámci předpremiéry se bude promítat Tichý společník, který byl natočen podle knižní předlohy Pavla Göbla. Doprovodný program bude zahrnovat i hospodský kvíz, který se zaměří na otázky ze světové kinematografie.

Kromě bohatého programu se na stránkách filmového festivalu dočtete také informace k opatření v rámci Covid-19. Samozřejmostí bude nošení roušky ve vnitřních prostorech, kterou každý návštěvník obdrží zdarma ke vstupence. Prostory se budou pravidelně desinfikovat a v sále multikina budou dodrženy bezpečnostní rozestupy.