V seriálu Jake a Tlusťoch vedle fešáckého kolegy úspěch u žen neměl. Ve skutečnosti ale ulovil tuhle kočku z módního mola

V seriálu Jake a Tlusťoch vedle fešáckého kolegy úspěch u žen neměl. Ve skutečnosti ale ulovil tuhle kočku z módního mola
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálech byl vždycky markantní osobou, nešlo ho přehlídnout kvůli jistému obvodu kolem pasu, značné velikosti a hlubokým barytonovým hlasem. Proslavil se díky seriálům „Cannon“ a „Jake a Tlusťoch“, kde samozřejmě převzal roli Tlusťocha. Ale jak vypadal jeho život a co dělal před svou smrtí?

Začátek kariéry především díky hlasu

William Conrad zahájil svou kariéru na konci 30. let v rádiu. Jeho hluboký a výrazný hlas se rychle stal Conradovým poznávacím znamením, zanedlouho byl slyšet jako dabér v televizi, ve filmech či v rozhlase. Po druhé světové válce, kde sloužil jako stíhací pilot, se vrátil k rádiu.

V 50. letech opustil rádio, aby našel úspěch i v televizi. Menší role hrál sice již od roku 1946, svůj herecký talent mohl poprvé správně ukázat až ve seriálech „Escape“, „Suspense“ a ve filmu „The Ride Back“. V mladých letech často hrál záporáky, až ve vyšším věku byl častěji vybírán pro role kriminálních komisařů. Především „Cannon“ a „Jake a Tlusťoch“ z něj udělaly televizní hvězdu.

 

Znovu rádio a konec kariéry

V 70. a 80. letech se zase více stahoval do rádia, kde přebral moderaci různých talkshow. V televizi byl spíše slyšet než vidět, dabingové nabídky se mu hrnuly až do konce kariéry.

Conrad měl dvě manželky, poprvé se oženil v roce 1957 s modelkou Susan Randallovou. Rok po její smrti roku 1979 se znovu oženil Lewis Tipton Stringerovou, která s ním zůstala až do smrti. Conrad svůj důchod prožil s rodinou a věnoval se svému oblíbenému koníčku: rybaření. V roce 1994 zemřel ve věku 73 let na infarkt. Byl pohřben v Hollywoodu a roku 1997 se dostalo jeho jméno do hollywoodské síně slávy.