Vždy elegantní, přitažlivá a nespoutaná Mexičanka Salma Hayek si získala Hollywood i srdce francouzského miliardáře

Vždy elegantní, přitažlivá a nespoutaná Mexičanka Salma Hayek si získala Hollywood i srdce francouzského miliardáře
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud by měla směs smyslnosti, ženskosti a vášně tvář, určitě by si mohla vzít podobu Salmy. Přesto tato herečka svou první milostnou scénu málem nenatočila a musel ji uklidňovat její herecký partner Antonio Banderas, který je dodnes v jejich očích hrdinou a gentlemanem.

Život v Mexiku

Salma se narodila v roce 1966 v Mexiku do dobře situované rodiny. I přes snahu rodičů dopřát dívce to nejlepší církevní vzdělání, to ale příliš temperamentní dívce moc nevyhovovalo. Když jeptišky z internátní školy vrátily nezvladatelné děvče rodičům, skončila Salma nakonec na pár let u tety, aby později začala studovat mezinárodní vztahy. Během studií si ale vzpomněla, že jako dítě se na dovolené v Řecku rozhodla, že bude herečka, a tak se začala zajímat o herectví. V 23 letech získala zajímavou roli v telenovele Teresa (1989). Ta ji přinesla v Mexiku vytouženou popularitu.

Stěhování do Los Angeles

Salma neváhala a už v roce 1991 navštěvovala kurzy herectví u Stelly Adler v Los Angeles. Nebylo to pro ni úplně snadné, protože ji dělala problémy angličtina a také její dyslexie.

První velká role

Tvrdá práce se vyplatila a po menších rolích přišla nabídka na natáčení filmu Desperado (1995). Šlo o roli vášnivé obchodnice s knihami ve městě, kde nikdo knihy nečte. Partnerem se jí stal legendární hrdina s kytarou El Mariachim v podání Antonia Banderase.

Vše šlo během natáčení dobře až do okamžiku, než si režisér do filmu přidal scénu, která nebyla ve scénáři. Šlo o sexuální vášnivou scénu, která měla proměnit hubatou obchodnici ve vášnivou milenku a Salma se zalekla. Nedávno herečka zavzpomínala, jak se jí rozklepala kolena a rozbrečela se, když mělo dojít „na věc“. Bála se, že nebude hrát dost přesvědčivě a styděla se. Nakonec ji sám herecký kolega utěšil a choval se během natáčení scény jako gentleman. V průběhu natáčení se z nich stali přátelé, zahráli si spolu po letech například ve filmu Tenkrát v Mexiku nebo namluvili dvě nejdůležitější role v animovaném filmu Kocour v botách.

Salma si zahrála také v romantické komedii Jen blázni spěchají s Matthewem Perrym.

Herectví temperamentní ženě nestačilo, a tak založila i velice úspěšnou produkční společnost. Jedním z nejúspěšnějších produkčních snímků je film Frida (2002), kde si zahrála extravagantní mexickou malířku Fridu Kahlo. Za roli získala nominaci na Oscara, na Zlatý Glóbus i cenu BAFTA.

Salma se také stala tváří kosmetiky Revlon a Avon a objevila se v několika celosvětových kampaních.

Soukromí herečky

Od roku 2006 žije s francouzským podnikatelem F. H. Pinaultem, který je generálním ředitelem společnosti Kering, která zastřešuje luxusní značky jako je například Gucci, Yves Saint Laurent, Puma a další. Společnost založil jeho otec a je většinovým vlastníkem akcií. V roce 2007 se páru narodila dcera a v roce 2009 se vzali. V roce 2012 podala bývalá modelka Linda Evangelista žalobu na bohatého podnikatele o výživné na svého čtyřletého syna, který se narodil po krátké aférce, kterou spolu Linda a Pinault měli v období, kdy už muž žil se Salmou. Vztah Salmy a Pinaulta vydržel i přes enormní zájem novinářů, protože bývala hvězda přehlídkových mol 80. let Linda Evangelista požadovala u soudu v New Yorku 16 milionů dolarů ročně.

Rodina Pinaultů věnovala 113 milionů dolarů na opravu katedrály Notre Dame, která v roce 2019 vyhořela. Salma vede rozsáhlou kampaň za ukončení násilí na ženách a podporuje útulky pro týrané ženy.