Vynikající válečné filmy, které nesmí chybět ve vašem repertoáru

Vynikající válečné filmy, které nesmí chybět ve vašem repertoáru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Velké napětí, úžasné drama, nebezpečná válka, úspěšná záchrana, splněný cíl. Hned několik těchto vlastností, možná všechny, jsou typické i pro tyto čtyři filmy, od kterých se vám nebude chtít ani odejít od televize.

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Historické drama od režiséra Ridleyho Scotta popisuje elitní jednotku armády USA, která je poslána do somálského Mogadishu. Cílem vojáků je unést vysoké důstojníky somálského diktátora. V celé zemi panuje občanská válka, kterou mají potlačit. Operace ale nepostupuje tak, jak by si všichni přáli a lidé umírají. Z chlapců se stávají muži, vznikají mezi nimi silné vztahy, jednotka se učí, jak vypadá skutečná válka. Kdo nakonec zvítězí?

Slzy slunce (2003)

Cílem tohoto amerického thrilleru je záchrana doktory Leny Kendricksové, která se v Nigérii stará o oběti občanské války. Ostřílený veterán A. K. Waters, kterého ztvárňuje úžasný Bruce Willis, se svým týmem se mají postarat, aby byla doktora dovezena do bezpečí. Jenomže ta vesnici opustí jen pod podmínkou, že se vojáci postarají o převoz vesničanů k bezpečné hranici. Jejich cesta džunglí je nebezpečná, ale chtějí původní obyvatelstvo zachránit. Dostanou se k hranicím včas?

Speciální jednotka (2011)

Francouzský akční film režiséra Stéphana Rybojada trvající napínavých 104 minut. Novinářka Elsa, kterou ztvárnila herečka Diane Kruger, působí v Afghánistanu. Bohužel ji členové Talibanu unesou a zveřejní video, ve kterém stanoví termín její popravy. Na její záchranu je poslána šestičlenná speciální jednotka, která ji má zachránit. První cíl, záchrana Elsy, je splněn. Teď ale nastává ta těžší část, útěk z Pákistánu, při kterém jsou jim v patách nelítostní pronásledovatelé.

Oko v oblacích (2015)

Válečný britský film od režiséra Gavina Hooda popisuje cestu za dlouho hledanou teroristkou. Děj se odehrává v Keni, kde má plukovnice Katherine Powell se svými lidmi zajmout nebezpečné teroristy. Díky sledovacím technologiím zjistí, že tito lidé plánují sebevražedný úkol, proto je musí zničit. Úkolem zamíchá devítiletá dívka, která právě před domem s teroristy prodává chléb. Plukovnice a její lidé se ale musí rozhodnout, co je důležitější.