Vtipný norský humor je čerstvým závanem do světa seriálů, projekt Seveřané nabízí na Netflixu parodii vikingských legend

Vtipný norský humor je čerstvým závanem do světa seriálů, projekt Seveřané nabízí na Netflixu parodii vikingských legend
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Norové si udělali legraci ze své hodně dávné minulosti a ukázali nám trochu jiný styl humoru, ale překvapivě čerstvý a příjemný. V moři seriálů, které na nás útočí ze všech stran, si určitě své diváky najde.

Jak seriál vznikal

Seriál, který začal v roce 2016 prvními šesti díly, se dočkal pokračování v roce 2017, kdy přibylo dalších šest dílů. Zájem nejen norských diváků se postaral o třetí sérii, rovněž o šesti dílech. Vše je pod režijním vedením Jona Ivera Helgakera a Jonase Torgersena, kteří stojí i za scénářem. Všechny série jsou dostupné na Netflixu.

Děj a forma seriálu

Ač jde o ságu zasazenou do doby hrdých a udatných Vikingů, rozhodně nečekejte styl veleúspěšného seriálu Vikingové, který nám dal nahlédnout do života těchto bojovníků.

Seriál Seveřané je parodií na vikingské legendy. Hrdinové se potýkají s normálními lidskými problémy a humorně jsou do epizod přenesené problémy z naší doby.

Každý díl trvá asi půl hodiny, ale pokud je to humor, který je vám blízký, rozhodně si udělejte víc času, protože nebudete chtít od rozkoukané podívané odejít. Dětem najděte jinou zábavu, v seriálu se rozebírají i témata choulostivějšího rázu, i když opět zabalené do veselého hávu.

Zajímavosti

• Seriál se natáčel v norské vesnici Karmøy. Tak pokud pojedete náhodou kolem, zastavte se na kus řeči.

The New York Times zařadil projekt v roce 2017, kdy se objevila druhá série, mezi 10 TOP mezinárodních seriálů.

• Premiérové díly v Norsku sledovala celá pětina obyvatel.

• Film byl rovnou točený dvojjazyčně, v norštině a angličtině.

Užijte si bláznivá dobrodružství a skutečné starosti neskutečných hrdinů z dob dávno minulých.