Největší vtipálci ze seriálu Ulice. Trefili jsme to?

Největší vtipálci ze seriálu Ulice. Trefili jsme to?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Člověk nemusí dlouho přemýšlet, aby přišel na to, že nejvíce humoru do seriálu Ulice vnášejí Miloš Knobloch a Tonda Hložánek. Oba vládnou osobitým šarmem a smyslem pro srandu a jejich představitelé jsou ve svých rolích bravurní.

Miloš Knobloch jako král humoru jednoznačně vede

Těžko dnes uvěřit, že Miloš Knobloch kdysi patřil k nejméně oblíbeným, ba přímo nenáviděným postavám Ulice. V seriálu se objevil před několika lety coby nový přítel Evy a s nevlastní dcerou Emou měl od počátku problematický vztah. Došlo i na facky. A jednoho dne se dokonce tajně zbavil Emina nového psa. Co se s ním tehdy stalo a proč to nikdy nevyšlo před rodinou najevo, je dosud záhada.

Jiří Štrébl (63) každopádně zahrál roli Miloše tak přesvědčivě, že se negativní reakce diváků začaly obracet přímo proti němu. Neschopní odlišit skutečného člověka od fiktivní postavy mu sprostě nadávali na sociálních sítích, jiní mu poničili auto nebo ho fyzicky napadli.

štrébl
Miloš Knobloch, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Naštěstí tvůrci seriálu konečně zasáhli a proměnili negativní roli v komickou postavičku a jednoho z největších sympaťáků Ulice. Dnes tak vídáme na obrazovkách Miloše, jenž by se rozkrájel pro kamarády a nadšeně recituje básničky. Věděli jste ale, že vtipnou poezii, která v nás vyvolává salvy smíchu, vymýšlí sám Jiří Štrébl? Říká přitom, že on by si ji nikdy takhle veřejně netroufl prezentovat, ale Miloš s tím nemá problém.

Zdá se, že bezprostřednost a humor postavy oceňují i diváci, protože když Jiří Štrébl jednou vystupoval z autobusu, zastavila ho řidička a zpaměti mu odříkala kus básničky. To herce dojalo natolik, až dospěl k názoru, že Miloš prostě musí psát dál.

Tonda Hložánek se svými hláškami zdatně sekunduje

hanuš
Tonda Hložánek, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Podobně jako Jiří Štrébl začínal i Miroslav Hanuš (58) v Ulici s nálepkou záporáka. Starosta Antonín Hložánek, spolčený s Mastňochem, platil svého času za zkorumpovaného politika a nevěrného manžela, který si rád přihnul ze sklenky a neměl dobré vztahy ani se svým synem. Miroslav Hanuš tehdy v televizi dostával samé negativní role bezpáteřních mizerů. Důvod přisuzuje svému obličeji a tomu, jak možná nevědomky působí na okolí. Před lety se k této záležitosti vyjádřil slovy:

„Přitom tím nic nezamýšlím. Třeba stejně působím, když někam přijdu na casting? Jestli tam taky nevědomě vysílám nějaký signál typu ‚chcete do držky?‘, pak by to vysvětlovalo, proč si úspěšně vykoledovávám ty role kreténů.“

Tonda Hložánek ale nezůstal kreténem napořád a díkybohu za to! Prošel si náročným obdobím, když ho zasáhla mrtvice. Ale snad i to ho přimělo nahlížet na život v trochu jiném světle. Více se spřátelil s Lumírem a jeho rodinou, přestal kout pikle s Mastným a každou chvíli vypouští z úst hlášky, nad nimiž se popadáme za břicha. Stal se z něj pohodář, jenž raději řeší věci v klidu – což možná nebude platit v případě asistentky Diany, do níž se zakoukal a o kterou projevil zájem i Lumír. Snad jejich přátelství přežije, když se do něj začne zamotávat ženská sukně…

 

Zdroje: