Vražda v ZOO! Kdo otráví Adélku během knižního křtu?

Vražda v ZOO! Kdo otráví Adélku během knižního křtu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marie pořádá pro Karla křest jeho vytoužené knižní novinky. Protože se jedná o detektivku, jejíž děj se odehrává v zoo, bude jenom stylové, když i během slavnostní akce dojde k chladnokrevné vraždě. Co si Vojta s Markem a Adélkou vymyslí?

Karel má pochybnosti, zaujme jeho kniha?

Karla Rokla čeká bezesná noc. Proč? Rozhodne se totiž na doporučení milované manželky i synů vydat svou nejnovější detektivku, ale zároveň začne pochybovat o jejích kvalitách. Kdyby mohl, vzal by si rukopis znovu do parády a spoustu věcí přepsal. Marie svého muže dobře zná, a tak ví, že by ten příběh upravoval nejraději donekonečna. Fakt, že se ho nakladatel rozhodl vydat, je podle ní dostatečný důkaz kvality.

Marie plánuje pro manžela knižní křest

Ředitelka Roklová chce uspořádat křest Karlovy knižní novinky v infocentru a za tím účelem požádá o pomoc Alberta, odborníka na PR. Ten by měl zajistit mediální podporu a přitáhnout zájem novinářů.

Následujícího dne vstane Karel hodně brzy, protože dostal nápad na nový příběh a chce si jej zapsat. Marie ho prosí, aby u toho nestrávil celý den. Chce, aby za ní přišel do kanceláře a dal si s ní pozdní oběd, což je ale samozřejmě pouhá výmluva a způsob, jak ho dostat na křest.

Adélka otrávena! Podaří se dopadnout pachatele?

Marek má obavy, aby táta vůbec máminu akci ocenil. Jeho zlé tušení se potvrdí, když Karel dorazí do infocentra, kde se na něj sesypou novináři lačnící po informacích o knize. On si, chudák, pochopitelně nic nepřipravil. Není žádný ostřílený řečník, takže ve výsledku vyjeveně kouká a netuší, kde začít. Marek i Vojta se děsí nebetyčné ostudy – pokud ovšem táta nebohé novináře neunudí k smrti. Nakonec se nezáživná přednáška změní v boj o život, když Adélka uprostřed infocentra zkolabuje.

Lékař, jenž byl náhodou přítomen, musí bohužel konstatovat smrt v důsledku otravy. Přivolaní policisté přijdou s nečekaným vysvětlením. Nudný křest se rázem změní ve hravé pátrání po vrahovi. Kdo Adélku otrávil? Jak se s celou událostí vyrovná samotný Karel? Pomůže nevšední propagace jeho knize k zaslouženému úspěchu?

Zdroj článku:
  • Autorský text