Vražda na Eigeru: Clint Eastwood, režisér a herec v jedné osobě nechtěl, aby za něj někdo zaskakoval

Vražda na Eigeru: Clint Eastwood, režisér a herec v jedné osobě nechtěl, aby za něj někdo zaskakoval
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se sběratel umění profesor Jonathan Hemlock rozhodne skončit se svou druhou profesí nájemného vraha, ozve se mu jeho bývalý šéf s naléhavým úkolem. Jonathan nabídku odmítne, ale jeho šéf na něj použije vyděračskou taktiku – hrozí mu udání na daňovém úřadě. Jonathan tedy pod nátlakem práci přijme. Dopadne muže, kteří zavraždili tajného agenta?

Měl být snímek druhou bondovkou?

Historik umění Hemlock, kterého si zahrál herec i režisér v jednom - Clint Eastwood, se v noci změní ze sečtělého profesora na nájemného vraha. Tvůrci filmu chtěli film stylizovat jako satiru na „bondovky“, ovšem jejich záměr jim nevyšel.

Hlavní role se Clint Eastwood zhostil perfektně

Clint Eastwood je znám svou precizností a tím, že si všechno rád dělá sám. Proto absolvoval třídenní horolezecký kurz v Yosemitském národním parku, aby za něj nemusel při nebezpečných scénách zaskakovat kaskadér. To se mu až na jednu scénu povedlo.

Horolezecké scény pro Eastwooda nebyly zrovna jednoduché

Při jednom rozhovoru Clint Eastwood uvedl: „Daleko pod sebou jsem viděl pastvinu, slyšel řinčení kravských zvonců - a v tu chvíli jsem si pomyslel, proč se raději tam dole s těmi kravami neopaluju.“ Ačkoliv to moc nepřiznal, touto větou dal najevo, že mu některé scény dělaly problémy.

Natáčení se neobešlo bez tragické události

Hned na začátku natáčení se stala tragická nehoda, při které uvolněný kámen zabil horolezce Davida Knowlese. Clint Eastwood chtěl jako režisér s filmem skončit, ale herci jej přemluvili, aby v natáčení pokračoval. Zajímavostí je, že přesně na tom samém místě se Eastwood pohyboval pár minut před tragickou událostí.

Snímek můžete zhlédnout 22.11. ve 00.45 hodin na televizi Nova Cinema.