Vojtěch Záveský z Ulice slaví dnes narozeniny

Vojtěch Záveský z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoliv teď se už v Ulici herec Vojtěch Záveský neobjevuje, diváci si na něj mohou vzpomenout jako na velkou posilu Jardovy a Bedřichovy dílny. Herec, který si zahrál šikovného truhláře Matouše, oslaví 16. června své 39. narozeniny. Pojďme si připomenout jeho dějovou linku. 

Vojtěch Záveský jako truhlář Matouš

Byl vždy velmi dobře naladěný. V Ulici se začal objevovat na jaře roku 2013, když Jardovi a Bedřichovi poskytl prostory pro jejich dílnu. Matouš byl sám truhlářem a po otci zdědil fungující dílnu. Ale to, že jste šikovní v truhlařině, ještě vůbec neznamená, že vám to půjde v administrativě. A to byl případ Matouše, který se svou nevědomostí dostal do závratných dluhů.

Hrozilo, že o dílnu svého otce přijde, a v tom mu přišli do cesty Bedřich s Jardou (Adrian Jastraban a Martin Hoffman), kteří hledali prostory pro své podnikání. Protože se Matoušova dílna jevila jako ideální místo pro založení nového podnikání, už Bedřich s Jardou dále nehledali. Za Matouše zaplatili dluh, který na dílně visel, a slíbili mu, že truhlárnu zachovají.

A tak si mohl Matouš oddychnout, protože alespoň nějakým způsobem tátovu dílnu zachránil a už mu exekutoři neklepali na dveře. Zdálo se, že tímto Matoušova dějová linka v Ulici skončila. On se v seriálu objevil znovu o něco později. Dílně se totiž dařilo a Bedřich s Jardou nestíhali zakázky.

Protože měl v té době Jarda máslo na hlavě, protože zahnul své ženě s mladou Markétou, nemohl si dovolit do kanceláře přizvat další sekretářku. Rozhodli se proto, že zatímco Jarda bude více v kanceláři, do dílny si přizvou zkušeného truhláře. A tím byl právě Matouš, který nabídku rád přijal. 

Spolu s dalšími kolegy tvořil Matouš skvělou partu. Chlapi v dílně si byli vždycky oporou a navzájem se podrželi jak profesně, tak i v osobním životě. Kromě Bedřicha a Jardy potkával v dílně také Martina Maléře nebo truhláře Ondřeje. 

Matoušovo drama v lásce 

Od té doby se Matouš objevoval v dílně i v hospodě, kde s partou chodil na obědy. Jednu dobu hrál v kapele společně s Bedřichem. Pak mu scénáristé do cesty přihráli lásku. V jeho blízkosti se objevila krásná Alice Svobodová (herečka Klára Miklasová), která byla schovankou vyšetřovatele Petera Kadlece. Ihned se do ní zamiloval, bohužel nešťastně. 

Sice s Alicí chodil, ta však měla myšlenky jen a jen pro svého Petera. Vyšetřovatel Kadlec přitom neměl ani tušení, že se jeho schovanka do něj zamilovala. Matouš by pro Alici udělal první poslední, ale ani to nestačilo a Alice Matoušovi zlomila srdce.  Aktuálně se herec Vojtěch Záveský v Ulici už neobjevuje. Jak později fanouškům Ulice prozradil, spíše než herectví se teď věnuje hudbě, a proto ho můžete vidět na některém jeho koncertě. 

Zdroj článku:
  • Autorský text