Ačkoliv Vítkovi obleky slušely, vůbec mu nechybí

Ačkoliv Vítkovi obleky slušely, vůbec mu nechybí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O tom, že práce určuje váš styl oblékání, není pochyb. Když Vítek z Ulice pracoval v bance, neviděli ho diváci jinak než v obleku. Obleky Vítkovi slušely, protože v nich vypadal velice seriózně. Teď je však vyměnil za košili a montérky.

Obleky mu slušely, ale v práci nebyl šťastný

Jsou profese, díky kterým máte předurčeno, v jakém oblečení se v práci budete objevovat. Vítek dlouhou dobu pracoval v bance. Každodenní oblékání obleku a zavazování kravaty pro něj bylo běžným rituálem.

Když jste muž, máte výhodu, že vám stačí minimálně dva obleky, spousta košil a pár dalších kravat. V případě ženy se pak móda opět komplikuje. I ženy úřednice musí chodit reprezentativně oblékané. Avšak na rozdíl od mužů, ony mají opět více variant toho, v čem se mohou objevit. Budou to šaty, sukně, kostýmek?

Filip Čapka alias Vítek, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vítek vyměnil obleky za montérky, což bylo jeho největším rozhodnutím v životě

Kravata začala být Vítkovi těsná hned po tom, co mu bývalý šéf začal dělat problémy. Spor tehdy sice vyhrál, avšak když se opět schylovalo k maléru, z práce odešel. Vzal odstupné a nesmírně se mu ulevilo. Pocit, že už na sebe nikdy nebude muset obléknout oblek byl osvobozující.

Ke zděšení Ivy, která by byla ráda, kdyby se její manžel do banky vrátil, si místo obleku Vítek natáhl montérky a šel pracovat na stavbu k Milošovi. Práce na stavbě mu krásně pročistila hlavu, také ho ale velmi unavila. Diváci stejně jako Iva předpokládali, že po první šichtě bude mít Vítek dost. Jenže on šel na stavbu i další dny a nakonec manželce oznámil, že zatím v této práci zůstane.

Na jednu stranu to bylo pro Ivu lepší, než aby Vítek pracoval v pohřebnictví. Přece jen by ho však ráda viděla v prestižnější profesi. 

Teď, co se ze zahraničí vrátila jeho dcera Bára a oznámila mu předčasné ukončení studia, však nejde Vítek nejlepším příkladem. Je tedy možné, že se opět Vítek začne oblékat jinak. Možná, že znovu uváže kravatu. Uvidíme.

Zdroj článku:
  • autorský text