Pražačka (Tereza Kostková) se vrací na rodinný vinohrad

Pražačka (Tereza Kostková) se vrací na rodinný vinohrad
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Víno, ženy a zpěv. I takto by se dal charakterizovat kraj vína. Pokud se jedná o Moravu, je to všem jasné, pokud se jedná o seriál, mohla by napovědět i úvodní znělka k seriálu Víno. Jedná se o píseň od skupiny Chinaski, která dodává správnou atmosféru tomuto rodinnému komediálnímu seriálu.

Samotný děj seriálu je zasazen do nádherné letní Moravy, která láká nejen na odpočinek a výlet po krajině, ale především k návštěvě vinných sklípků. V obci Křetice, což je pouze fiktivní filmový název (jedná se o o obec Pavlov na Břeclavsku), žije velice sympatický a uznávaný vinař Bedřich Pavlíček. Je známý především kvalitou svého vína, ale také lidskostí a upřímností vůči svým sousedům.

Kdo je Kateřina alias Tereza Kostková?

Bedřich slaví své kulaté narozeniny a dělá se každoroční oslava narozenin, kterou on sám nemá rád, raději by jel na ryby. Letos má být vše úplně jinak, do Prahy totiž přijíždí i dcera Kateřina, kterou hraje známá herečka Tereza Kostková. Kateřina je velice pracovitá žena, která svoji práci staví nad ostatní priority. Na vinohrad si přijíždí odpočinout a oslavit tatínkovy narozeniny. Překvapením se vše mění po jedné noci, kdy přichází o práci a dovolená se prodlužuje na celé prázdniny na rodinném sídle. S Kateřinou přijíždí také syn Buddy, který jakožto pivař do kolektivu moc nezapadá. Dcera Petra je zase zapálená sportovkyně, která se alkoholu ani nedotkne.

Titulky jsou zpracovány formou cesty na Moravu, pro zajímavost můžete porovnat krajinu jednotlivých lokalit. Od zalidněného hlavního města se přes rušnou dálnici dostáváte do samotného středu Moravy, kde je ticho, klid a zeleň.

Zajímavosti o seriálu

Jistě stojí za zmínku filmové Vlčkovo vinařství, jedná se o Vinařství U Kapličky, znát jej také můžete z filmu Bobule, které zde má také pár filmových scén. Vinařství U Kapličky je středem jižní Moravy, jedná se o nejznámější vinařství. Kromě ubytování je zde také vyhlídka Dalibor, ze které je vidět přilehlé okolí. K dispozici je také večerní zábava.

Seriál byl finančně velice nákladný, značnou částkou se však podílel i Jihomoravský kraj, ve kterém se seriál točil. Účelem sponzorství na filmu byla především propagace lokality a zájem o cestovní ruch.

Zdroj článku:
  • Autorský text