Vesele i vážně o filmech, slavných lidech, filmových rolích a zajímavostech

Vesele i vážně o filmech, slavných lidech, filmových rolích a zajímavostech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milionové honoráře, šťastné náhody, ostýchavá přiznání, špatné obchody, divné zvyky nebo prohrané sázky. To jsou jen malé střípky ze světa filmu a života slavných lidí, které někdy prozrazují detaily, které v biografiích nenajdete.

Jackie Chan, Sylvester Stallone i Cameron Diaz mají jedno společné. Všichni se přiznali, že v minulosti začínali kariéru ve filmech pro dospělé.

• Blonďatý rošťák Macaulay Culkin, který si to sám doma uměl užít, byl vůbec první dětský herec, jehož honorář za film se přehoupl přes hranici 1 milionu dolarů.

• Charismatický fešák Kit Harington získal možná svou životní roli v Game of Thrones i proto, že přišel na konkurs s pořádnou modřinou kolem oka, kterou si obstaral, když bránil kamaráda.

• Slavná role Nea v dnes již kultovní trilogii Matrix byla původně nabídnutá hercům zvučných jmen, jako je Will Smith, Tom Cruise, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio. To měl Keanu Reeves pořádnou kliku, že odmítli.

Morgan Freeman začal svou hereckou kariéru ve dvanácti letech, kdy se musel za trest kvůli vyrušování ve škole, zapojit do soutěže v divadelních představeních.

Bruce Willis se objevil ve dvou epizodách seriálu Přátelé, ale žádný dechberoucí honorář ho nečekal. Účinkování přijal kvůli prohrané sázce s Matthewem Perrym.

Daniel Radcliffe (Harry Potter) už byl tak unavený neustálým slíděním fotografů, že se rozhodl půl roku chodit na veřejnost v jednom oblečení.

Mickey Rourke si ve filmu Wrestler záměrně žiletkou rozřezával při natáčení kůži, aby záběry byly reálnější.

• Sexy Kim Cattrall 2x odmítla roli Samanthy v seriálu Sex ve městě. Teprve po třetí nabídce roli přijala.

• Pro tvář Aladina v animovaném filmu z roku 1992 byl inspirací vzhled Toma Cruise. Ta podoba tam opravdu je.

Postava Dolores Umbridgeové (Imelda Staunton) se objevuje v 5. díle Harryho Pottera a Stephena Kinga zaujala natolik, že ji označil za největšího filmového darebáka od dob Hannibala Lectera (Mlčení jehňátek).

James Cameron prodal práva na film Terminátor za 1 dolar s podmínkou, že se ujme režie.

• Scénář k filmu Návrat do budoucnosti byl více než 40x filmovými studii zamítnutý. Některými dokonce opakovaně.  Když konečně našel realizaci, od původního cestování v zavřené lednici bylo upuštěno a nahrazeno automobilem. Tvůrci se báli, že se děti budou inspirovat a zavírat do lednic.