Veronika Čermák Macková z Ulice vyměnila pohodlí za obdivuhodné dobrodružství v Kongu

Veronika Čermák Macková z Ulice vyměnila pohodlí za obdivuhodné dobrodružství v Kongu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejen Magda Procházková z Ulice má v sobě hluboce zarytou potřebu ochraňovat přírodu a všechno živé. I před její představitelkou Veronikou Čermák Mackovou bychom mohli smeknout klobouk. Je odvážná a inspirativní.

Magda Procházková je zvyklá bojovat za věci, kterým věří, i když to třeba znamená pohádat se s celým okolím. Když si Magda vezme něco do hlavy, nepovolí, dokud nedosáhne svého. Vzpomeňme na její boje s ředitelkou Irenou Landovou o eko kroužek. Nebo když ji tenkrát ještě Mirek nabádal, ať opustí zdejší školu a jde učit na soukromou. Nabízel jí to právě kvůli věčným neshodám s Irenou, které byly kolikrát velmi vyhrocené. Magda se však nedala a odmítla opustit “svoje” děti. 

Od doby, co se dala dohromady s Prokopem, absolvovala již několik střetů s jeho a její realitou. Dalším jejím osobním projektem byla sbírka na mobilní hospice, jejíž podpoře měla dát Magda tvář, postavu ve svatebních šatech, i hlas. Domluvila si v hospodě prostor, aby mohla zahrát na klávesy a zazpívat hostům na přání. Prokop byl zpočátku absolutně proti. Podle něj si Magda hudebními vystoupeními uškodí coby profesorka. Magda ho však, jako vždy, neposlechla, pustila se do toho, a nakonec vybrala potřebné peníze.

Prokop jí nakonec nejen dovolil zahrát i ve škole, a to o tom nechtěl nejprve vůbec slyšet, ale také jí do sbírky přispěl, a nemalé peníze. Koupil si večeři s Magdou za deset tisíc korun a naplánoval jí nádherné a velmi romantické překvapení. Takovou romanci by Magda od Prokopa nečekala. Bohužel to bylo na dlouhou dobu jediné takové gesto. 

Magda s Mirkem
Magda s Mirkem, Zdroj: TV Nova 

Cesta do afrického Konga byla nádherná, leč náročná. Fyzicky i psychicky. Během ní jsem si znovu potvrdila, jak je důležité neustále komunikovat témata, která se dotýkají nás všech globálně. Těžba kovů, kácení lesů, obchod se zvířaty, palmový olej, ničení vzácné biodiverzity, overpopulation… Protože o tak krásnou a křehkou přírodu nemůžeme přijít. Obdivuji všechny ochránce přírody, kteří svou vytrvalostí a zápalem vytváří lepší zítřky. V nelehkých situacích úsměv léčí. A tak při pohledu na krátký sestřih z naší mise s Arthurem ze @saveelephantscz mám chuť se zas vrátit.

Magda zatoužila po vlastní svatbě. Byla doslova okouzlena svatbou Mirka a Stefanie, na kterou je Mirek osobně pozval. Rozplývala se, jak byla nevěsta krásná, jak jí to slušelo, co všechno Mirek udělal pro to, aby své nevěstě připravil dokonalou svatbu. Magda si ji moc užila a odstartovalo to v ní myšlenky na tu vlastní. Prokop však nic takového neprožíval. Svatba pro něj byla něco jako párty, která by se klidně mohla obejít bez toho nudného obřadu.

Byla to estráda, kterou nepotřebuje zažít znovu. Magda je Prokopovým přístupem hodně zklamaná. Její představitelka, herečka Veronika Čermák Macková však být zklamaná nemusí. Ta si v reálném životě plní svá přání bez hádek a překážek. A i v reálném životě má dobré srdce a není jí lhostejná příroda a ochrana všeho živého. S Arthurem F. Sniegonem z organizace Save-Elephants, z.s. jezdí po republice s přednáškami o záchraně pralesů a vzácných zvířat a absolvovala s ním dokonce misi do Konga. 

Zdroj článku: