Ve Slunečné ztvárňuje opuštěnou prostitutku, svůj život si ale hvězda seriálu Lucie Benešová zařídila úplně jinak

Ve Slunečné ztvárňuje opuštěnou prostitutku, svůj život si ale hvězda seriálu Lucie Benešová zařídila úplně jinak
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci se mohou se sympatickou a milou herečkou Lucií Benešovou pravidelně potkávat na televizních obrazovkách v oblíbeném seriálu Slunečná. Zde ztvárňuje bývalou prostitutku Rózu, která se rozhodla vrátit se do své rodné vesnice a žije počestným, ale osamělým životem. Takový způsob života nemá nic společného s tím skutečným, ve kterém žije Lucie. Jak herečka vzpomíná na své dětství a na jakou rodičovskou cestu ji její vzpomínky a zážitky nasměrovaly?

Jak musela Lucie česal koberec

Rodiče se rozvedli, když byly Lucii čtyři roky. Větší část výchovy tedy zastala její maminka. Nevychovávala ji podle nějakých přesně nastavených pravidel a do dneška mají krásný a blízký vztah. Jediné, co ale Lucie u maminky neměla ráda, byl přehnaný smysl pro pořádek. 

Když si představíte scénu z filmu Jak básníkům chutná život, kde Eva Vejmělková češe třásně koberce, které Štěpán Šafránek svou chůzí rozcuchal, tak přesně tak to chodilo i u Lucie doma. A tak musela 15 let česat koberec. V dospívání pak přišla Lucie s nápadem třásně ustřihnout, což její maminka zhodnotila jako geniální myšlenku, a od té doby už češe jen své dlouhé blonďaté vlasy. 

Lucie zmíněný smysl pro pořádek od maminky chtě nechtě alespoň z části podědila, i když si, jako každá dcera své matky, říkala, že přesně takhle se ke svým dětem nikdy chovat nebude. A tak u nich doma musí být alespoň stále čisto na stole a využitý věšák ihned potom, co jakýkoliv člen rodiny vstoupí do dveří. Tedy jakýkoliv dvounohý. 

Lucie totiž poskytla azyl i pejskovi z útulku, a tak k jejich dvěma mazlíčkům přibyl další. 

Jak si Lucie později zařídila svůj vlastní rodičovský život? 

Jak již bylo zmíněno, Lucie pochází z rozvedeného manželství a měla nouzi o nějakého sourozence. Jako jedináček neměla možnost užít si společných sourozeneckých bitev a veselých taškařic, a tak se vydala úplně opačnou cestou. Z prvního manželství má nejstaršího syna a s nynějším manželem Tomášem Matonohou má vlastní děti dvě a jedno do party si ještě společně osvojili. O pěstounské péči začala poprvé uvažovat, když se jí narodil první syn. Představila si děti, které vlastní mámu nemají a tato myšlenka ji soužila. A tak zachránili alespoň jednoho človíčka, holčičku Sáru, od nemožnosti poznat vřelé teplo rodinného života. Nejstarší syn Lucián byl také hlavním aktérem tohoto dobrosrdečného a obdivuhodného skutku. Dalšího člena rodiny si moc přál a naléhal na svou maminku, kdy už se konečně rozhoupou a sourozence si přivezou domů. Toto samaritánství nejspíše zdědil právě po ní. 

I na ostatní děti je Lucie moc pyšná a bere je jako svůj bezpečný přístav a největší životní radost. Její výchovné heslo zní: Málo hany, hodně chvály. 

Zdroj:

  • https://www.youtube.com/watch?v=Mo9nhy-Xxjg
  • https://www.onlyu.cz/celebrity/lucie-benesova-je-hotova-psi-mama-podivejte-se-jake-roztomile-pejsky-ma-doma/