Vasil Fridrich z Ulice moc šancí na zlepšení seriálovému Luďkovi nedává

Vasil Fridrich z Ulice moc šancí na zlepšení seriálovému Luďkovi nedává
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vasil Fridrich z Ulice rozvířil vody Ulice jako manipulátor Luděk, který do Prahy přijíždí za lukrativním pracovním místem. Mimo Ulici jej mohou diváci vidět především na divadelních prknech. Co si Vasil Fridrich myslí o seriálovém Luďkovi?

Vasil Fridrich jako manipulátor Luděk

Pětačtyřicetiletý Vasil Fridrich do povědomí televizních diváků vstupuje v Ulici v roli manipulátora Luďka Voláka, který pořádně zatopí své manželce Blance Volákové. Pro diváky Ulice je to zcela nová tvář. I když se Vasil Fridrich objevuje i ve filmu nebo v epizodách dalších seriálů, jeho domovem jsou především divadelní prkna. Pro televizního diváka, který do divadla nechodí nebo se v jeho programu tolik neorientuje, je tedy nepopsaným listem papíru.

Ale pokud si myslíte, že Vasil Fridrich vyfasoval v Ulici takovou roli, aby se divákům zalíbil, jste na omylu. Má opačný úkol, a to poštvat proti sobě všechny diváky, kteří fandí jeho ženě Blance Volákové. Je to typický záporák, o kterém se v Ulici mluví už v době, kdy v ní vůbec neúčinkuje.

Dost o něm napoví role jeho ženy Blanky Volákové, která se v Ulici objevuje nějaký čas před Luďkem. Je to žena, kterou opustil manžel kvůli jiné, což o Luďkovi už mnohé napovídá. Už tehdy si diváci o Luďkovi dělají nehezký obrázek a ten se jim po nástupu Vasila Fridricha do Ulice jen potvrzuje.

Jaký je Luděk Volák v podání Vasila Fridricha?

Je to sebestředný manipulátor, který neuznává žádnou jinou pravdu než tu svou.

Svou manželku podceňuje a manipuluje jí. Na děti má přehnané nároky a hlavě chce řídit i jejich životy. I přesto, že se Luděk s Blankou rozvedou, začnou spolu zase bydlet po tom, co Blanka propadne alkoholu.

Luděk Blanku tahá z malérů a různě jí pomáhá a Blanka je mu za pomoc velmi vděčná. Bohužel se takhle nechá vtáhnout do dalších jeho manipulací a žije život pod taktovkou Luďka, který žít nechte, ale neumí se tomu bránit. Protože je Luděk velmi arogantní, jen s málokterou postavou v Ulici vychází dobře.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Co o postavě Luďka říká Vasil Fridrich?

Vasila Fridricha potkáte nejen jako Luďka v Ulici, setkat se s ním můžete i v divadle. Aktuálně jej lze vidět v inscenacích jako Freudovo pozdní odpoledne, Milionový údržbář, Na zlatém jezeře, Scény z manželského života, Saturnin nebo České Vánoce.

Vasil Fridrich, který se narodil v Uherském Hradišti působí v Divadle na Fidlovačce, v Činoherním klubu, v Divadle Na zábradlí ve Studiu Hrdinů nebo v Městském divadle Kladno. Vidět jste ho mohli ve filmu Daria, Abstinent či Teroristka. Objevuje se i v epizodách seriálů jako Ochránce, Hvězdy nad hlavou, Specialisté nebo Pan profesor.

Věděli jste, že herec Vasil Fridrich mimo jiné propůjčil svůj hlas nové stanici Nova Lady?

Co říká na svou roli Luďka v Ulici?

Především si ji užívá, protože miluje hrát záporáky. A divákům slibuje ještě větší napětí. Podle něj se Luděk rozhodně nepolepší a bude dál hrát své manipulátorské hry.

 

Zdroje: