Letošní vánoční nadílka z Netflixu XIII

Letošní vánoční nadílka z Netflixu XIII
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
A máme tady nejodvázanější den v roce! Celá redakce Kinotipu vám přeje do roku 2022 hodně lásky a zdraví a samozřejmě hodně volného času, který můžete věnovat lidem, kteří jsou vám blízcí. Ať se vaše životy ubírají tím správným směrem! A pořádně ten konec roku, který nás hodně potrápil, oslavte!

Poslední den v roce je jako stvořený pro trochu ztřeštěné filmy a než se vychladí šampaňské a sejdou se vám doma přátelé, můžete si odpoledne zpříjemnit třeba s Netflixem.

SCARY MOVIE je americká filmová série, která obsahuje 5 filmových parodií zaměřujících se především na známé horory. Filmy vydělaly dohromady po celém světě na tržbách v kinech 900 milionů dolarů. Pro herečky Annu Faris a Reginu Hall, které si zahrály ve čtyřech filmech, šlo o osudové role.

Scary Movie: Děsnej biják

  •  z roku 2000

Potrhlejší film zřejmě nenajdete. Tato grandiózní hitovka vykrádá celou řadu amerických filmů a vše podává neodolatelným stylem, který se nám líbí už od doby, kdy se objevil film Žhavé výstřely. Kultovní snímek se zasadil o to, aby byly filmové parodie uznané jako samostatný subžánr. Scary Movie se podařilo skloubit nechutné a zábavné a vytvořit něco, co diváky nadchlo i pobouřilo.

Tento úvodní film se stal nejvýdělečnějším filmem z celé série. Vydělal přes 278 milionů dolarů a paroduje hned několik slavných filmů. Kromě skupiny teenagerů se ve filmu objevila i velice známá maska „Ghostface“ z neméně slavného hororu Vřískot (1996). Pozornému divákovi neujde inspirace celou řadou známých filmů jako Záhada Blair Witch z roku 1999, Matrix ze stejného roku, Osvícení z roku 1980, Halloween, který kraloval v roce 1978 nebo průkopník hororové zábavy film Psycho z roku 1960 od mistra hororové zábavy Alfreda Hitchcocka.

Právě nahuštění těch nejlepších známých scén diváky bavilo a baví dodnes. Logiku a umělecké hodnoty moc ve filmu nehledejte.

Malou roli si ve filmu střihla i tehdejší hvězdička Carmen Electra.

A pokud vám jeden bláznivý film nestačil, můžete rovnou sklouznout po šílené vlně a pustit si další ztřeštěnou nálož:

Scary Movie 2

  • z roku 2001

Film s výdělkem přes 110 milionů dolarů se nechal inspirovat především seriózním hororem Vymítač ďábla z roku 1973. To byl první horor, který byl silně spojený s katolickou církví. Vymítač byl až do roku 2017 celosvětově nejvýdělečnějším hororem. A možná vás tato parodie inspiruje k zhlédnutí filmu, který se dostal na seznam uchovaných filmů v Národním filmovém registru v Kongresové knihovně USA.

A jak se říká:

Do třetice všeho dobrého a zlého.

Scary Movie 3

  • z roku 2003

Dalších 220 milionů dolarů na tržbách z něj udělalo druhý nejúspěšnější snímek série. Film se proslavil hlavně tím, že ukázal Michaela Jacksona, jak „obtěžuje děti“ a zpěvák dokonce zvažoval žalobu na filmové studio.

Ve filmu se objevily takové hvězdy jako Charlie Sheen a Leslie Nielsen.

 

Zdroj:

  • autorský článek