Letošní vánoční nadílka z Netflixu XII

Letošní vánoční nadílka z Netflixu XII
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pohádka Anděl Páně se nikdy neomrzí. Dokáže pohladit na duši nejen děti, ale i dospělé. V oblíbenosti se dokonce dá srovnat s tou nejpohádkovější ze všech pohádek, kde se vše točí kolem oříšků, macechy a děvčete, co ztratilo střevíček a střílí z kuše lépe než princ.

Už první film, který natočil v roce 2005 oblíbený český režisér Jiří Strach, si zejména kvůli ústřední dvojici pohádkového příběhu ve složení anděla Petronela a čerta Uriáše získal sympatie napříč generacemi televizních diváků.

Pohádka má úplně vše, co by takový příběh, který pobaví celou rodinu, měl mít. Ukazuje proti sobě dobro a zlo a přináší ponaučení. V době vánočních svátků a konce roku je to už česká klasika, kterou všichni chtějí vidět.

Pro větší zajímavost nechybí ani nadpřirozené bytosti a protože měl režisér při natáčení štěstí, diváci se mohou pokochat nefalšovanou českou zimní krajinou s krásným prašanem. Poutavě působí i hrad Kašperk, kde se natáčelo. Nebylo to ale jediné místo, kam filmový štáb zavítal.

Točilo se také na Špičáku, na Kvildě nebo Křivoklátě. Můžete poznat také kostel v Anníně.

Anděl Páně je doslova fenomén. Už při premiéře v televizi ho sledovalo přes 2,7 milionu diváků, což je sledovanost, o které se většině režisérů jen zdá.

Celou romantiku milého příběhu ještě doladila skutečnost, že se režisér během natáčení seznámil se svou budoucí manželkou. Když se za dva roky brali v kostele, za svědka jim šel pohádkový Uriáš (Jiří Dvořák). Pro něj byl Anděl páně úplně první pohádkou, ve které si zahrál.

A společnost mu dělala celá řada českých hereckých hvězd. Kromě Ivana Trojana to byl David Švehlík (rovněž první pohádková role), Zuzana Kajnarová, Zuzana Stivínová, Klára Issová, Jana Štěpánková, Josef Somr, Jiří Bartoška, Oldřich Vlach, Gabriela Osvaldová, Aňa Geislerová, Jiří Pecha, Jiřina Jirásková, Jana Hlaváčová nebo Stanislav Zindulka.

A protože šlo o mimořádně úspěšný snímek, vznikla další pohádka v roce 2016 a diváci si mohli na taškařice nesourodé dvojice zajít do kina, než se film dostal na televizní obrazovku. Anděl Páně 2 lámal stejně jako jeho předchůdce rekordy ve sledovanosti a v kině vydělal za prvních deset týdnů 127 milionů korun. Tak to ještě s českým národem není tak špatné, když se česká pohádka stala nejnavštěvovanějším filmem v roce.

Užijte si poklidný den s Netflixem, konec roku už se nám blíží.

 

Zdroj:

  • autorský článek