Letošní nejen vánoční nadílka z Netflixu V

Letošní nejen vánoční nadílka z Netflixu V
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vybíráme pro vás z nabídky Netflixu snímky, ve kterých rozhodně nenarazíte na Vánoce. Berte to jako alternativu, pokud na vás vánoční atmosféra doléhá až příliš a z deseti pohádek, které zrovna běží v televizi, si prostě nevyberete.

Gump – pes který naučil lidi žít

  • Česko, 2021

Před pár dny byl do nabídky Netflixu přidaný český film, který měl premiéru letos v létě. Dobrou zprávou je, že děj je zasazený do léta, a tak rozhodně na nic, co by i vzdáleně připomínalo Vánoce, nenarazíte.

Pokud jste ale v tomto ročním období trošku „emočně nestabilní“, potom se zřejmě dojetí neubráníte.

Ve filmu se představí kupa dobrých českých herců, jako je Boleslav Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Jana Plodková, Richard Krajčo, Patricie Pagáčová, Marek Taclík, Nela Boudová, Ivan Trojan a řada dalších.

Těšit se můžete na láskyplný příběh o jednom psím osudu, který je také plný síly, nezlomnosti, odvahy a hledání.

Tento film vám otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit.

Angelika

  • Francie / Belgie / Česko / Rakousko, 2013

Mezi smažením kapra a balením dárků si uvařte kafíčko a najděte si chvilku na starou romantiku v novém kabátku. Nová Angelika to už od začátku neměla jednoduché. Nikdo ani nemohl předpokládat, že by se vrátil fenomén ze sedmdesátých let, kdy svět na pár desetiletí pobláznila filmová série Bernarda Borderieho s Michèle Mercier.

Nová Angelika není rozhodně špatný film a rozhodně má vše, co od romantického příběhu zasazeného do staré a silně zidealizované Francie můžete čekat. Nora Arnezeder jako Angelika de Sancé de Monteloup je krásná žena a samozřejmě nebude chybět ani její postarší manžel Joffrey de Peyrac, kterého si zkusil zahrát Gerárd Lanvin. Příběh plný lásky, vášně a zrady není třeba popisovat.

„Nic ode mě nečekejte, koupil jste si mě jako zvíře, ale jsem člověk, nikdy nebudu vaše...“

 

Zdroj:

  • autorský článek