Vanda z Ulice si koupila drahé prádélko –⁠ co na to Evžen?

Vanda z Ulice si koupila drahé prádélko –⁠ co na to Evžen?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jedno se Vandě musí nechat – když něco chce, jde si za tím hlava nehlava. Dosavadní pokusy zaujmout Evžena sice selhaly, ale možná by stačilo změnit taktiku. Koupila si tedy hříšné prádélko za hříšné peníze, připravila večeři a romantickou atmosféru při svíčkách. Jaká byla Evženova reakce?

Vanda vymyslela lechtivý plán, jak Evžena svést

Vanda byla ještě nedávno přesvědčená, že Evžena získá. Nepochybovala o tom, že Blanka z jejich milostného trojúhelníku vycouvala. A neváhala se svěřit mámě. Jolaně se to celé nějak nezdálo, zvláště při pohledu na skandálně drahé prádélko, za něž Vanda utratila první naspořené peníze, které si mohla schovat na horší časy. Dcera nicméně zastávala názor, že nové prádlo a sexy župánek přimějí Evžena odhodit zábrany.

Nažhavené slečně se dostalo pořádné sprchy

Když zjistila, že Peškovi odjíždějí a jejich byt bude večer volný, rozhodla se chytit příležitost za pačesy. Koupila kotlety a požádala Evžena, zda by je nemohla upéct právě u Peškových. Zatímco on byl ve vedlejší místnosti, Vanda připravila v kuchyni romantickou atmosféru – zapálila svíčky a začala se svlékat do prádla. Když ji rozpačitě odmítl a řekl, že ji vždy vnímal jako mladší sestru, úplně se pominula.

Utekla z bytu a namířila si to k Blance, kam vpadla jako velká voda a rozkřikovala se, že Evženovi obě nalítly, že ji ponížil a teď se jí dole směje. Protože vyrazila na chodbu velmi nalehko a nevzala si klíče, musela Blanka sejít za Evženem a ty klíče si vyžádat. Absurdita situace je přiměla společně se tomu zasmát, ale naneštěstí je Vanda načapala a vyložila si to tak, že se posmívají jejímu neštěstí.

Vasil Fridrich, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V Luďkovi našla Vanda nečekaného spojence

Ublížená Vanda prohlásila, že skončila s Evženem i Blankou. Ani následujícího dne těm zrádcům nemohla přijít na jméno, ale co bylo podivnější – srdéčko si vylévala v krámku před Luďkem! Jak sám trefně poznamenal při oslavě narozenin, vrána k vráně sedá.

Tuhle myšlenku rozhodně oba potvrdili, když začali pomlouvat Blanku s Evženem a stěžovat si, jak je k nim osud nespravedlivý. Ani před Jolanou se Vanda nezdráhala očerňovat Blanku. Kromě toho si usmyslela, že se odstěhuje z garsonky, aby nemusela vídat ani podrazáckou nevlastní sestru, ani mizeru Evžena. A jestli vás zajímá, co se stalo s pečenými kotletami, vězte, že si na nich Pešek náramně pochutnal.

 

Zdroj:

  • autorský text