Válka seriálových světů už je za rohem: První bitva začíná už 2. února večer

Válka seriálových světů už je za rohem: První bitva začíná už 2. února večer
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vypadá to, že Nova, v minulosti královna seriálů, konečně chytila druhý dech a spouští projekt, který odhodlaně staví proti trvalce svého největšího rivala, seriálu ZOO z produkce TV Prima. Tentokrát tvůrci vsadili na populární tváře a přizvali i seriálového Bedřicha, kterého oplakali fanoušci Ulice.

Od projektu, za kterým stojí také Biser Arichtev, který nadchl diváky populárním osmidílným seriálem O mě se neboj, si všichni hodně slibují. Seriál z dílny Dramedy Production, odkud vzešly i divácky úspěšné počiny jako Kukačky, Vyprávěj nebo První republika, je zasazený do prostředí 30. a 40. let minulého století do fiktivního obchodního domu Zlatá labuť, na jehož stavbě v ateliérech ve Kbelích se rozhodně nešetřilo.

Diváci se seznámí s mocnou rodinou Kučerů, která vlastní obchodní dům. Bude to protiváha vlivné sklářské rodiny Novotných v seriálu ZOO. A stejně jako v ZOO, které vsadilo hlavně na prostředí zoo parku, ve Zlaté labuti bude celá řada dalších postav, které bude často spojovat obchodní dům anebo postavy z tohoto prostředí.

Tak jako měla ZOO Viky a Petra, tak Zlatá labuť uvede Báru Veselou (Marta Dancingerová) a Petra Kučeru (Adam Vacula). Bára není úplně vysněná nevěsta pro chlapce z dobré rodiny.

Marta Dancingerová / Zlatá labuť / Zdroj: TV Nova

Bára prchá před spravedlností. Řízením osudu se trochu neplánovaně stane prodavačkou v nově otevřeném obchodním domě, který je symbolem luxusu a stává se dominantou města.

Petr je druhorozeným synem v mocné rodině Kučerů a ne vždy jsou na něj rodiče hrdí. Petr je tvrdohlavý a rodina ho považuje za rebela. Jeho starší bratr Rudolf (Petr Stach) je bohužel po prodělané dětské obrně připoutaný na invalidním vozíku. Potomky manželů Kučerových (Petr Kostka a Daniela Kolářová) doplňuje dcera a nejspíš seriálová mrcha Irena (Kristýna Ryška), která žije v nefunkčním vztahu s manželem Lukášem (Robert Mikluš).

Pro poutavější příběh jsou v seriálu i dějové linky dalších prodavaček, a to Aleny Zimové (Simona Lewandowská) a Evy Duškové (Beáta Kaňoková). Kromě zmíněného Adriana Jastrabana (Bedřicha z Ulice), se objeví Vojtěch Vodochodský (hvězda minisérie Král Šumavy: Fantom temného kraj), který tak může soupeřit o popularitu se svým otcem, který hraje starostu Bavora v seriálu ZOO. Dalšími herci jsou třeba Michaela Mauerová, Pavel Řezníček, Svatopluk Skopal, Sarah Hlaváčová, Tomáš Töpfer, Regina Rázlová, Jan Dolanský, Roman Vojtek nebo Barbora Bočková.

S dechberoucím prostředím luxusního domu bude v kontrastu drsná doba, kterou se budou všichni snažit přežít. Přichází rok 1939 a s ním i okupační vojska. Evropa se na několik let ocitne v sevření 2. světové války. Na své si určitě přijdou příznivci módy z této doby.

Už o týden dříve si můžete první díl seriálu omrknout na Voyo.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • autorský text