Slavné válečné filmy na Netflixu s českým dabingem

Slavné válečné filmy na Netflixu s českým dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Máme pro vás tip na zajímavé válečné filmy, které napsal sám život. Za každým z příběhů se skrývá obrovská tragédie a ztráta lidských životů, které válka vždy přináší. V dánském filmu jde dokonce o tragédii, kdy děti zaplatily svými životy za špatně vyhodnocenou válečnou operaci.

Bombardování

  • Dánské válečné drama, 2021, hodnocení 74 %

Tento týden je film v TOP 10.

Bylo ráno 21. března 1945. Řádové sestry a spolužáci Rigmor, Eva a Henry z Francouzské školy ve Frederiksbergu byli připraveni zahájit obyčejný školní den. Daleko odtud, na druhé straně Severního moře, se britští piloti Royal Air Force připravovali na klíčovou misi pro dánské hnutí odporu. Nastavili kurz na Shellhuset, velitelství gestapa uprostřed Kodaně. V nejvyšším patře Němci umístili 26 dánských zajatců jako živou obranu. Útok se podařil, ale nedaleko odtamtud došlo k tragédii. Poblíž školy se zřítilo letadlo a následné bombardéry kvůli požáru věřily, že cíl je pod sloupem kouře. Tak se do palby dostala budova plná dětí.

Drama Oleho Bornedala z 2. světové války The Shadow in My Eye je inspirováno skutečnou událostí, která zasáhla Dánsko v březnu 1945 katastrofickým bombardováním školy. Jde o jednu z nejtragičtějších událostí konce 2. světové války s množstvím civilních obětí.

Nálet měl fatální následky, více než 120 lidí bylo zabito, z toho 86 dětí.

Natáčelo se i v Česku: Zámek Roudnice nad Labem, Vyšehradský park, Plzeň Líně – letiště, Mladá Boleslav, Panenský Týnec – letiště, Otročiněves, Karlín, Satalice, Bohnice, Gymnázium Sladkovského Praha 3, Lenešice, Studio Kbely, Josefov (Jaroměř).

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny 

  • Válečný životopisný film, 2016, hodnocení 83 %

Film v režii Mela Gibsona je založený na dokumentu z roku 2004 The Conscientious Objector, který vypráví příběh Desmonda Dosse, amerického pacifistického vojáka, který se stal na pozici medika hrdinou.

Desmond Doss (Andrew Garfild) zachránil během krvavé bitvy o Okinawu 75 mužů, aniž by vystřelil. Dokonce nenosil ani zbraň. Zapsal se do historie jako jediný americký voják bojující ve druhé světové válce beze zbraně. Byl křesťanem adventistů sedmého dne a nemohl přijmout samotný akt zabíjení. Ale cítil povinnost narukovat. Ani nástup do armády neměl jednoduchý, protože jeho nadřízení nedokázali pochopit, proč chce jít do války, když odmítá nosit a používat zbraň.

Během neúspěšného dobývání 120 metrů vysokého útesu Hacksaw Ridge pracoval jako zdravotník a evakuoval zraněné vojáky do bezpečí. Čelil palbě, byl zraněný granátem, ale nic z toho ho neodradilo. Za své zásluhy dostal Medaili cti.

 

Zdroj:

Zdroj článku:
  • www.filmcommission.cz