Václav Svoboda z Ulice změnil svůj pohled na svět: Nechce navždy zůstat tím arogantním a nepřístupným hercem

Václav Svoboda z Ulice změnil svůj pohled na svět: Nechce navždy zůstat tím arogantním a nepřístupným hercem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Žije dlouhá léta v Brně, pochází z Děčína, svůj pracovní domov má převážně v Praze, kde již šestnáct let natáčí seriál Ulice. Když tenkrát padla první klapka tohoto seriálu, bylo mu krátce po čtyřicítce a jako Lumír Nykl nebyl herec Václav Svoboda úplně tou nejoblíbenější postavou seriálu a ani u diváků si nezískal hřejivé sympatie. Mnohé se ale od té doby změnilo.

Diváci si většinou prostřednictvím seriálových postav udělají obrázek i o herci jako skutečné osobě. Není tedy divu, že byl herec Václav Svoboda řazený mezi nesympatické a namyšlené herce. Stejně nabubřele jako jeho uliční Lumír Nykl působil i ve druhém dílu Kleinových Básníků s názvem Jak básníci přicházejí o iluze. Ukázal se tu v roli hrdého Moraváka Venoše, který se nechtěl družit s ostatními studenty sdílejícími společný pokoj a už vůbec nechtěl zapůjčit svůj rodný kroj na milostné radovánky. Několik posledních let je tomu ale jinak. Herec Václav Svoboda získává na sympatičnosti a povedlo se mu přiblížit divákům, kteří na něj postupně mění názor. Jak se mu to podařilo?

Třeba si Václav Svoboda sám od sebe řekl, že je na čase to změnit. 

V první řadě stojí za zmínku fyzická i osobnostní proměna jeho dlouholeté postavy v Ulici.  Lumír Nykl ubral na váze a stal se z něj rovný, obětavý a milující otec, syn, přítel. Možná tato změna nepřišla jen na popud tvůrců seriálu, rovněž představitel Lumíra Nykla může zasahovat do děje a tím ho ovlivnit. Ví totiž dle televize Nova téměř půl roku předem, jak se jeho postava bude vyvíjet.

Václav Svoboda se rovněž stal přístupnějším pro diváky, ze kterých se vyklubali i věrní fanoušci díky jeho aktivitě na sociálních sítích. Sdílí s nimi dokonce spoustu fotek ze svého soukromí, ve kterém nejraději tráví čas s jeho rodinou a vnoučaty a plnými doušky si jich užívá.  

Možná si Václav Svoboda postupem let a času uvědomil, že pro diváky nechce zůstat navždy tím arogantním a nepřístupným hercem. Paradoxně to po letech, kdy ze svého soukromí neprozradil ani sebemenší část informací, vypadá, že ho veřejné sdílení jeho pocitů a zážitků baví a těší. Dokonce se pochlubil i tím, že kvůli náhlé zdravotní indispozici skončil nedávno v nemocnici. 

Zdroj: