V mládí řídil školní autobus nebo dělal zahradníka – John Malkovich slaví 67. narozeniny

V mládí řídil školní autobus nebo dělal zahradníka – John Malkovich slaví 67. narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
John Malkovich má ze sebou úspěšnou uměleckou kariéru jako divadelní i filmový herec, režisér, producent i autor scénářů. Vyzkoušel si mnoho profesí, ale vždy ho to táhlo k herectví, se kterým to zkoušel už od dětských let, kdy byl tak tlustý, že nemohl dělat žádný sport.

Dětství ve velké rodině

John Malkovich se narodil 9. 12. 1953 ve Christopheru v Illinois. Jeho otec byl synem chorvatských přistěhovalců, zatímco jeho matka měla francouzské, anglické, skotské a německé předky. Vyrost ve velké rodině spolu se starším bratrem a třemi sestrami.

Jako tlouštík se začal věnovat herectví už na základní škole, když měl velkou nadváhu. To se změnilo s příchodem na střední, kde si sám od přebytečných kil pomohl tím, že jedl jenom ovocnou želatinu. Shodil asi 30 kg a konečně se mohl zapojit i do fotbalového týmu. Učil se i hře na trubku a kytaru.

Zahradníkem i prodavačem

Na vysokou školu šel kvůli rodičům, kteří vydávali časopis o životním prostředí. Vybral si tedy hlavní obor o ochraně životního prostředí, ale stále více chodil spíš na kurzy herectví, a tak bylo jasné, jakou cestou se vydá. Po škole zkoušel uplatnění u divadla, ale peněz moc neměl, tak pracoval jako řidič školního autobusu, maloval domy, prodával vaječné rolky nebo kancelářské spony a dělal i zahradníka. Po klubech vystupoval s kytarou.

Kariéra i osobní život

Když konečně začal mít úspěch, tak se v roce 1982 oženil. Vzal si herečku Glenne Headly a manželství mu vydrželo až do okamžiku, než potkal při natáčení filmu Nebezpečné známosti krásnou Michelle Pfeiffer. S tou byl ve vztahu asi rok. Na pravou lásku si musel počkat až do roku 1989, kdy se seznámil na natáčení s Italkou Nikoletou Peyran, která studovala orientální kulturu a pracovala jako asistentka režie u natáčení filmu Pod ochranou nebe, kde si John zahrál po boku Debry Winger. Od té doby má za sebou celou řadu rolí. Připomeňme si ho ve filmu Red a Red 2, kde si zahrál poněkud duševně nestabilního parťáka Bruce Willise. Takové role má moc rád a předvedl to i ve snímku Con Air, kde hrál i Nicolas Cage. Z čerstvých snímků můžeme herce vidět v hororu V pasti, který je na Netflixu. V seriálových projektech se objevil například v Nový papež nebo Jednotky vesmírného nasazení.

Hrdina

V roce 2013 byl herec v Torontu svědkem nehody, kdy si starší muž poranil hrdlo a byl to právě John, kdo mu zastavil krvácení, než přijela sanitka. Tím mu zachránil život.

Po desetiletém pobytu, kdy žil herec ve Francii, se odstěhoval do Bostonu. Ale často jezdí i do Toskánska, kde má svůj butik s módní oblečením, které i navrhuje. Často také pobývá ve své rezidenci v Portugalsku, kde si koupil ještě podíl v nočním klubu. Jeho nejoblíbenějším hercem je Charlie Sheen.