Uzavřou se v Číně trvale kina? Aneb další negativní dopad koronaviru

Uzavřou se v Číně trvale kina? Aneb další negativní dopad koronaviru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kvůli pandemii koronaviru hrozí v Číně téměř polovině kin, že budou nuceny trvale uzavřít své promítací sály. A i ty kinosály, které se trvale neuzavřou, budou mít potíže. Proč tomu tak je?

Průzkum ukázal děsivá data

Dle průzkumu v Číně to vypadá, že až 40 % všech kin je ohroženo permanentním uzavřením. Hlavní důvody jsou dva. Tím prvním z nich je velmi dlouhé uzavření, které nařídila vláda. Tamní kinosály jsou totiž nejdéle uzavřené na celém světě. Od jejich první povinné přestávky v promítání již uběhlo 130 dní. Sice se již blíží datum, kdy budou čínská kina opět moci pro veřejnost otevřít, ale vyskytl se další velký problém. Jaký to je?

I když otevřou, budou mít potíže

I když se čínská kina za nedlouho otevřou, zřejmě to mnohé z nich od úplného bankrotu nezachrání. Důvodem je, že do jejich budov nedorazí žádné filmové novinky, a tak nebudou mít co svým návštěvníkům nabídnout. I ta kina, kterým zatím trvalé uzavření nehrozí, nemají na růžích ustláno. Celá desetina z nich uvedla, že budou nuceni změnit vlastníka, jelikož stávající již na jejich provoz nebude mít finance.

Celá situace je smutnou bilancí dopadu virové infekce na celou společnost – ještě na konci roku bylo v zemi v provozu téměř 70 tisíc kinosálů. Uzavření tedy hrozí až 28 tisícům kin.