Úterní Prostřeno u Jitky: Oko diváka zajásalo, konečně příjemná a šikovná hostitelka

Úterní Prostřeno u Jitky: Oko diváka zajásalo, konečně příjemná a šikovná hostitelka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jitka má 51 let, hezký dům a v kuchyni rozhodně ví, co dělá. Její jedinou malou chybičkou byla až příliš velká snaha udělat s jídlem dojem, a tak všeho bylo moc. To ovšem pro strávníky je spíše bonus, protože si vyberou to, co jim chutná.

Výhru by využila na wellness víkend, kam by pozvala přátele. Jitka vaří ráda a není vybíravá. S jídlem přijde do styku i v zaměstnání, protože pracuje na zkrácený úvazek ve spaghetterii. Není ale kuchařkou a dělá pomocné práce. Kromě práce na zahrádce má dalšího koníčka. Ráda peče dorty.

Františku menu neohromilo, ale ostatní dámy připustily, že by s takovým menu mohla Jitka tento týden vyhrát.

Jako předkrm se podávala špenátová roláda. Pokud vás zaujala, připravit si ji můžete snadno a vypadá opravdu zajímavě.

Na korpus stačí 400 g špenátu, 120 g polohrubé mouky, 3 stroužky česneku, 3 vejce, sůl a pepř

Do rozmraženého špenátu vmícháte tři žloutky a polohrubou mouku, ochutíme prolisovaným česnekem a osolíme. Z bílků ušleháte tuhý sníh a opatrně přidáte je špenátu. Peče se na plechu s papírem na 180 °C 12 minut. Náplň si můžete udělat podle chuti. Jitka si zvolila tavený sýr, vařená vejce, máslo a cibulku. Ale možností je opravdu hodně.

špenátová rolka, zdroj: FTV Prima

Františka se v jídle rýpala, takže bylo evidentní, že chce demonstrovat, že její předkrm byl lepší. Tereza nejí vařená vejce, ale nepovažovala to za chybu hostitelky.

Ženy řešily úkol týdne a moc Františce nevěřily, že ona úkol týdne udělala. Ta je vystrašila, že je tentokrát úkol hodně zapeklitý a pěkně se zapotí.

Polévka byla už na pohled velmi lákavá a hostitelka nenechal nic náhodě. Kuře na vývar si obstarala od kamarádky z domácího chovu. Dokonce i Zuzana polévku s domácími nudlemi, knedlíčky a zeleninou pochválila. Podle Františky byly nudle rozvařené. Ale to byl jen zoufalý pokus, jak Jitce ubrat na úspěšnosti.

Jako hlavní chod podávala hostitelka smažené kuřecí rolky pečené na smetaně, pečený brambor s rozmarýnem.

I toto jídlo ženám chutnalo, přestože se pozastavovaly nad množstvím a také nad tím, že u smažených rolek byla ještě smetana. A aby toho nebylo málo, Jitka udělala i domácí tatarku.

Tereza zkritizovala brambory, že jsou moc upečené, což uznala i Jitka. Ostatním ale brambory chutnaly, i když Františka se stravuje zřejmě úplně jiným způsobem, takže v jejích očích bylo vše moc syté.

Před dezertem si holky zaskotačily venku na dvorku a zábava to byla opravdu originální.

Jako dezert byl samozřejmě dort. Dámy ocenily, že nebyl příliš sladký. Chutnal dokonce i Františce, která ale i na konci hostiny byla přesvědčená, že uvařila lépe.

A co na to diváci

Diváci hodnotili Jitčino vařeni velmi pozitivně a na bodovém hodnocení se objevovaly devítky a desítky. Na rozdíl od Františky, která je s tou sebechválou už otravná, byla Jitka označená za velmi sympatickou hostitelku.

Sama by se ohodnotila sedmičkou. Nejvíce bodů ji dala Miluše a to 9. Nejméně samozřejmě Františka, která dala sedm bodů. Dohromady má Jitka 32 bodů.

 

Zdroje článku: