Úterní Prostřeno u Jindřišky: Ludmilu hodně štvalo, že se všichni cítí dobře a chutná jim

Úterní Prostřeno u Jindřišky: Ludmilu hodně štvalo, že se všichni cítí dobře a chutná jim
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jindřiška je pozitivně naladěný člověk a dokázala přenést pohodu i na své hosty. Tedy až na Ludmilu. V kuchyni ji šla práce pěkně od ruky, ale sama byla zaskočená, jakou měla trému a jak moc na ni působil stres kvůli ubíhajícímu času. Vařit pro více lidí ji nedělá problém, má čtyři děti a manžela.

Jindřiška ve svých 43 letech vypadá o hodně mladší a říká, že za to mohou 4 děti. Ani hosté ji nehádali tolik let a počet dětí je hodně zaskočil. Hostitelka se poučila ze včerejška a zvolila menší porce. Celé menu měla dobře sladěné a zkombinované s odlehčenými pokrmy. Zajímavá byla i zábava, protože naučila hosty vytvarovat růži z marcipánu. Sama má marcipánové zdobení jako koníčka.

Jako dezert podávala plněný žampion a domácí pečivo. Ludmila si stěžovala, že jídla bylo tak málo, že ani nestihla ochutnat. Ale důchodkyně vlastně našla chybu na každém chodu. Nevynechala ani jednu příležitost, aby nezdůraznila, že u ní se podávalo mnohem náročnější menu a vůbec se to s hostinou u Jindřišky nedá srovnávat.

Polévka byla z krůtích krků, se zeleninou, nudlemi a knedlíčky. Ty hostům chutnali více než u Ludmily. Pochvalovali si, že bylo i více zeleniny. Hlavně u stolu vládla mnohem lepší nálada, a kromě Ludmily se všichni bavili. Podle Ludmily by se nudle měly dělat doma, takže nechápala, proč je hostitelka kupovala.

Polévka u Jindřišky, zdroj: FTV Prima

Jindřiška zvolila jako hlavní chod plněná kuřecí prsa. Omáčku udělala z cibule a žampionů a jako přílohu podávala vařené brambory. Jednoduché a dobré jídlo. Jaroslavovi chutnalo vše a ocenil, že dostal k hlavnímu chodu salát bez rajčat, protože je nejí. Ludmila měla hořkou omáčku a brambory jí přišly moc obyčejné.

Netvářila se ani na mini dortík, ale všem chutnal a Marta ocenila, že byl i pro její bezlepkovou dietu.

Diváci se opět rozdělili na dvě skupiny. Jedni se zastávali Ludmily, že uvařila dobře i vcelku náročné menu. Ale Prostřeno není jen o náročnosti vaření. Ludmile vše strašně trvalo a hosté museli dlouho čekat i na koláč, který už měla upečený. A to měla celou řadu věcí udělaných dopředu. Navíc se u ní prostě necítili dobře a už po předkrmu byli sytí, protože se podával smažený řízek. Jindřiška vybrala mnohem lepší kombinaci jídel, takže hosté mohli opravdu jíst. Včera se v jídle u Ludmily jen vrtali. Z hlavního chodu snědli jen maso. Někdy prostě kuře zvítězí nad svíčkovou.

Jindřiška dnes dostala i desítku. Nejnižší hodnocení bylo samozřejmě od Ludmily, ale i to byla sedmička (ne jako minulý týden, kdy Valentina rozdávala 1,2 nebo 4 body). Vyvařila si 34 bodů.

 

Zdroje článku: