Úterní Prostřeno u Františka aneb „gastromazec“ z Dubí opravdu pobavil

Úterní Prostřeno u Františka aneb „gastromazec“ z Dubí opravdu pobavil
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnes otevřel dveře své domácnosti František (32), který pracuje jako programátor CNC. Menší byt obývá s přítelkyní a s batoletem. Do pořadu ho údajně přihlásila přítelkyně, ale asi se s jeho vařením moc chlubit nebude. František je jedním z těch svátečních kuchařů, kteří vaří jídlo podle internetu.

Františkovi diváci závidí sebevědomí

Uvařit jídlo, které člověk jednou někde ochutná anebo si ho jednou vyzkouší podle receptu z internetu, je vždy trochu hazardem. A někdy se nemusí vyplatit. František navíc vsadil na netradiční pokrm. Je vidět, že na pořad Prostřeno se moc nedívá, jinak by věděl, že většině lidí se žádnou drahou delikatesou nezavděčí. Ani když se povede. Což se v tomto případě nedá tvrdit.

František se rozhodl všechno vsadit na jednu kartu – na humry. Utratil za ně 7000 korun a další dva za zbytek ingrediencí. Menu ho tak vyšlo na 9000 korun. A všechno neprobíhalo podle plánu. Humři začali Františkovi ve vaně kolabovat, a tak se rozhodl je uvařit den předem.

Quesadilla pochází původně z mexické kuchyně. František toto jídlo někde ochutnal a rozhodl se ho podle receptu z internetu uvařit svým hostům. Koupené placky naplnil podivnou zeleninovou směsí, a přestože jídlo bylo poživatelné, nejspíš s mexickou kuchyní nic společného nemělo. K pokrmu podával česnekový dip. Ten podával v plecháčcích, na kterých byla ještě cenovka z obchodu. Janu napadlo, že je asi ani neumyl.

Polévka nesla honosný název mixovaná a vypadala hodně nechutně. Mělo jít o variaci na česnečku. Při přípravě v kuchyni František tvrdil, že použil zeleninový vývar, který si uvařil předem. U stolu potom tvrdil, že použil na vývar hovězí pupek. To se nepozdávalo Valentině, která tam žádnou chuť masa necítila. Popsala polévku jako když se vypláchne hadr na nádobí. Jeden z diváků ji přirovnal k vypuštěné vodě z pračky. Na vzhled jídla si mladý muž opravdu nepotrpí.

Zdroj: FTV Prima

Hosté se na humry, kterými je chtěl ohromit, moc nadšeně netvářili. Valentině se ani nelíbila představa, že je měl hostitel ve vaně, kde se koupe. Když potom zjistili, že je uvařil den předem, opustila je chuť už úplně.

K humrům byly gratinované brambory a maso z humrů bylo přidáno na plech k nim, aby se ohřálo. Tomáš se s odvahou pustil do jídla, ale maso mu přišlo moc tuhé a nedovařené. Martin a Valentina si gastro zážitek odepřeli. Jana ochutnala sotva sousto masa, které nemělo žádnou chuť a brambory byly i podle ní nedopečené.

Valentina alespoň šlehačkovým dezertem zahnala hlad.

Jako hostitel se František nepředvedl v nejlepším světle. Hostům nalil pití, až si o něj Jana řekla a neměl víc příborů, než dal na stůl. Hostům tak lžičky u stolu utřel do ubrousku. Všem do jednoho. Trochu za hranicí byla i kočka, která se pohybovala po nábytku a ochutnávala připravené krutony do polévky.

Hosté ani diváci moc nákladné suroviny na vaření neocenili. Františka mají za člověka, který si jen na něco hraje. Ale řada diváků se docela zasmála lidské hlouposti. Hosté si tedy u opilce Tomáše moc nepochutnali, ale v porovnání s úterní přehlídkou byl Tomášův pondělní výkon hned v lepším světle.

František si vyvařil 15 bodů. Valentina mu dala pouhý jeden bod, Martin dva.

Zdroje článku: